Pearl Jam versus mp3 a potraty

15.05.2000 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Pearl Jam
© Music365
Zajímavé akce se odehrávají okolo vydání nového alba Pearl Jam "Binaural" (u nás dnes, v USA zítra). První z nich určitě potěší všechny anti-fanoušky Napsteru a nelegálních nahrávek a druhá potěší církev. Ale popořadě.

Skupina internetových fanoušků kapely, kteří se zformovali pod názvem Resistance, se totiž rozhodla nedostat se žádným způsobem k písním z nového alba před jeho oficiálním vydáním a to i přesto, že by si určitě během několika hodin mohli z internetu stáhli celé album. Hlavním důvodem ovšem není to, že by chtěli bojovat proti inetovému pirátství a podporovat tímto způsobem svou oblíbenou kapelu, ale spíše to, že si chtějí novinku vychutnat v plném zvuku a v kontextu s obalem alba, bookletem...

Druhá akce má za cíl něco jiného. Organizace Rock for Life totiž vyzvala lidi, aby nekupovali nové album kapely a to z toho důvodu, že Eddie Vedder a spol. podporují potraty. "Koupě CD Pearl Jam či lístku na koncert je to stejné jako volit politika, který podporuje a obhajuje zabíjení dětí v děloze. Potrat je vražda..." Pearl Jam již několikrát vystoupili na koncertech, které podporovaly možnost žen zvolit si potrat. Rock for Life mají na svém webu vyvěšen seznam kapel a umělců, kteří podporují umělé přerušení těhotenství, a kteří by tedy měli být bojkotováni. Patří mezi ně i Alice in Chains, Everclear, Barenaked Ladies, Korn, Madonna, Henry Rollins či Melissa Etheridge.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY