Basák Free Andy Fraser vstal z mrtvých

20.04.2005 13:42 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Free
© www.rockzirkus.de
Minulý týden na internetu i v tisku objevila zpráva, že legendární baskytarista kapely Free Andy Fraser podlehl AIDS. Tento týden však novináři obdrželi vzkaz, že tato informace je nepravdivá. Podepsán pod ním není nikdo jiný než sám Fraser.

"Přestože mě někteří lidé jistou dobu považují za mrtvého (jedno, zda po stránce umělecké, či jinak), pořád jsem tady a rád bych, aby všichni moji kamarádi a fanoušci věděli, že tu hodlám ještě chvíli zůstat," stojí v prohlášení. Minimálně fanoušci však nevědí, co si o tom myslet. Není totiž nic, co by dokazovalo, že zprávu psal opravdu Fraser.

Britská formace Free zažila vrchol kariéry v pozdních šedesátých letech a na počátku let sedmdesátých, kdy patřila mezi elitu rockové scény. Během své existence stihla vydat deset alb (včetně kompilací), rozpuštěna byla v roce 1976, kdy předčasně zemřel její kytarista Paul Kossof. V poslední době je její jméno připomínáno v souvislosti s hlasitým comebackem kapely Queen, v níž nalezl angažmá někdejší zpěvák Free Paul Rodgers.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY