Babyshambles bývalého šéfa Libertines jsou ve studiu

25.03.2005 12:53 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Pete Doherty N
© www.nme.co.uk
Hudební projekt bývalého zpěváka The Libertines Peta Dohertyho jménem Babyshambles v neděli opustil Londýn a přemístil se do studia v Twin Peaks, aby zde natočil debutové album.

Prostory, kde v minulosti nahrávaly například skupiny Manic Street Preachers či Catatonia, spolu s Babyshambles obývají někdejší člen The Clash Mick Jones a producent Bill Price (The Clash, Sex Pistols, poslední deska The Libertines). Doherty, který je v podmínce za údajné vydírání a loupež, musel kvůli tomuto výletu do Walesu žádat skrze svého právníka o povolení soudu. Kvůli tomuto handicapu zde kapela setrvá pouze do 18. dubna, kdy jde Doherty k přelíčení v Snaresbrooku.

Pete Doherty opustil parťáky z The Libertines v červnu 2004. Zatímco se zbytek skupiny plácal ode zdi ke zdi, aby se nakonec zcela rozpadl, Babyshambles sklidili svůj první velký úspěch v podobě osmého místa v britském singlovém žebříčku, a sice s písní "Killamangiro". I přes Dohertyho soudní opletačky Babyshambles slíbili debut už na léto tohoto roku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY