Roxy přivítá Queens Of The Stone Age a Asian Dub Foundation

09.03.2005 07:32 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Queens Of The Stone Age  N
© www.qotsa.com
Dvě ostřílená hudební tělesa, američtí rockeři Queens Of The Stone Age a britští elektroničtí eklektici Asian Dub Foundation, v létě vystoupí na pódiu pražského klubu Roxy.

Prvně jmenovaní tak učiní 20. června při příležitosti vydání nové studiové desky "Lullabies To Paralyze", která bude k dostání počínaje 22. březnem. Oproti minulým počinům QOTSA na ní neuslyšíme ani Davea Grohla (Nirvana, Foo Fighters), ani basáka Nicka Oliveriho, naopak poprvé se v rámci kapely angažoval multiinstrumentalista Troy Van Leeuwen (Failure, A Perfect Circle). Krom něho pány muzikanty ve studiu navštívili Dean Ween (Dean Ween), Chris Goss (Masters Of Reality), Jesse "The Devil" Hughes (Eagles Of Death Metal Joshe Hommea), Shirley Manson (Garbage) a Brody Dalle (The Distillers).

Také Asian Dub Foundation do Roxy přijedou s novým albem. Jmenuje se "Tank" a na světě je už od 28. února. Stejně jako předešlé nahrávky kapely je prodchnuto agresivními beaty a ještě agresivnějším rapem, vlivy arabské i klubové hudební scény a hlavně spoustou energie. Českým fanouškům z něj zahrají 14. července.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY