Rapperky Alif objedou Česko s drsným Gipsym

16.02.2005 08:49 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Alif N
© facebook interpreta
Praha, Brno a Plzeň budou žít na začátku března pravým africkým a romským hip hopem. Hvězda senegalského rapu, ženské trio Alif, chystá v tuto dobu turné po těchto třech českých městech. Jejich jméno znamená "osvobozující útok feministického dělostřelectva". Alif je vůbec první senegalská ženská rapová skupina a jejich hudba vyrůstá z bohaté tradice afrického hip hopu, který má v senegalském Dakaru hlavní centrum a z něhož vyrostli jejich slavné mužské protějšky - např. Positive Black Soul, Daara J či Pee Froiss.

Spolu s Alif vystoupí romský rapper Gipsy, který je české hiphopové komunitě znám jako frontman přední české formace Syndrom Snopp. Jeho výjimečný roma hip hop, charakteristický melodickými refrény, cikánskými kytarami a houslemi, které jsou kombinované s klasickým rapem a "drsnými texty ze života", již zaujal několik zahraničních producentů.

Turné je součástí projektu Colours Of Music a je zároveň součástí Dnů frankofonie 2005. Koncerty se uskuteční 2. března v brněnské Flédě, 3. března v pražském Abatonu a 4. března v plzeňském Divadle pod lampou.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY