Jazzová legenda Wayne Shorter přijede do Prahy

15.02.2005 12:53 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Wayne Shorter N
© facebook interpreta
Legendární americký jazzový saxofonista a skladatel Wayne Shorter se po deseti letech vrací opět do Prahy. Jediný koncert proběhne 6. března v Kongresovém centru a slavný jazzman vystoupí za doprovodu Wayne Shorter Quartet.

Wayne Shorter si za pět dekád své kariéry vybudoval neochvějnou pozici jednoho z nejvýznamnějších jazzových hudebníků a skladatelů. Jako komponista, ale i jako výjimečný tenorový a sopránový saxofonista ovlivnil celé generace posluchačů a tvůrců. Za své zatím poslední album "Alegría" (2003) získal ve svých úctyhodných sedmdesáti letech v pořadí již osmou cenu Grammy.

Do Prahy přijede Shorter jako součást svého hvězdně obsazeného kvarteta - Brian Blade (bicí), John Patitucci (kontrabas) a Danilo Perez (piano). Na svém evropském turné navštíví dále koncertní haly a sály, např. v Dublinu, Toulouse, Amsterdamu, Bruselu, Stockholmu či Oslo. Na jaře jej čeká ještě turné po USA a Austrálii. Poprvé vystupoval Shorter v Praze před deseti lety v rámci festivalu Agharta Prague Jazz Festivalu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY