shop.musicserver.cz
Nové desky pro 6. týden

Nové desky pro 6. týden

Vydáno: 03.02.2013 05:00 v sekci Nové desky - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Na počátku února je nabídka novinek stále slabší, ale i přesto je co nabídnout. V první řadě je to návrat jazzové legendy Waynea Shortera po osmi letech, akustickou podobou svého alba představí Justin Bieber, polský metal zase Riverside, Destiny's Child budou zamilovaně rekapitulovat a představíme vám i logopedické album Amálky K. Třebické.

Pokud se v pondělí 4. února vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Tip týdne

Wayne Shorter - Without A Net (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: jazz

Wayne Shorter - Without A Net
Poměrně dlouho nebylo slyšet o legendárním jazzovém saxofonistovi Waynu Shorterovi. Někdejší člen druhého kvartetu Milese Davise, Wheather Report a především patrně nejlepší současný žijící jazzový skladatel vydal poslední desku "Beyond The Sound Barrier" v roce 2005 a v mezidobí se představil pouze jako host na deskách Herbieho Hancocka. Nyní se ale vrací s albem "Without A Net" a je to návrat hned dvojitý - po 43 letech se totiž vrátil pod křídla slavného Blue Note. Nahrávka obsahuje devět skladeb, z nichž osm pořídil Shorter během svého evropského turné v roce 2011 a jednu v Los Angeles. Šest skladeb jsou zbrusu nové kompozice z pera samotného Waynea Shortera a k nim přidal ještě "Orbits" z desky Milese Davise "Miles Smiles", "Plaza Real" z "Procession" Weather Report a jedno překvapení v podobě interpretace ústřední melodie filmu "Flying Down To Rio" z roku 1933. O tom, že tato osmdesátiletá hudební legenda, má stále co nabídnout se můžete přesvědčit poslechem celé nahrávky na portálu npr.org


Riverside - Shrine Of New Generations Slaves (Mystic Production)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: progresivní rock / metal

Riverside - Shrine of New Generation Slaves
V nedávné anketě se ukázalo, že Češi jsou u Poláků nejvíce oblíbený zahraniční národ. Jestli se to dá říct i opačně, musíte posoudit sami. Pokud byste se ale chtěli nechat přesvědčovat, nechte to na polské formaci Riverside. Kapela vydává svou pátou studiovku "Shrine Of New Generation Slaves", napěchovanou směsí progresivního rocku a metalu. Pokud investujete do standardní edice, čeká na vás osm kousků, ale jestli si pořídíte limitku (případně verzi na vinylu), můžete se těšit na další dva kousky "Night Session pt.1 & pt.2". Zahraniční média desku hodnotí nadprůměrně a vy si svůj názor můžete udělat po zhlédnutí traileru na oficiálním kanálu YouTube.com, případně po poslechu vzorků na britském Amazonu.


Justin Bieber - Believe Acoustic (Universal)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: pop / r'n'b / soul

Justin Bieber - Believe Acoustic
Ani to moc dlouho netrvalo a Justin Bieber je zpět s novým počinem, ačkoli ono nový berte s mírnou rezervou. Má název "Believe Acoustic" a jak už tak většina z vás tuší, půjde o akustickou podobu jeho loňského alba "Believe". Najdeme na ni celkem jedenáct písní, z nichž osm bude mít akustickou tvář. Sedm skladeb bylo akusticky natočeno ve studiu, další píseň byla zaznamenána během jednoho z Justinových koncertů. Produkci všech nových verzí písní z loňského alba si vzal na starost sám zpěvák, respektive společně s jeho kytaristou Danem Kanterem. Poslední tři položky desky budou pro fanoušky tohoto osmnáctiletého umělce asi nejdůležitější. Akustické písně totiž doplní o tři zbrusu nové písně, které vznikly speciálně pro účely této desky. Jedná se o skladby "Yellow Raincoat", "I Would" a zamilovanou "Nothing Like Us". Všechny skladby můžete již dnes slyšet na Bieberově VEVO.


Camille - Ilo Lympia Live 2012 (EMI)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: elektronika

Camille - Ilo Lympia Live 2012
Zpěvačka, skladatelka a příležitostná herečka Camille již oslavila obrovské úspěchy ve své rodné Francii a u fajnšmekrů elektronické hudby, ale díky poslední desce "Ilo Veyou" dobývá srdce i ostatních fanoušků. Nyní přináší záznam z uplynulého koncertního turné, v rámci kterého si poprvé střihla set i v Olympii. Na legendárním pódiu strávila hned dva večerní koncerty, přičemž jeden z nich se dočkal i internetového přenosu. A ti z vás, kteří show na síti chytit nestihli, mají šanci právě díky "Ilo Lympia Live 2012", dostupného na CD/DVD a také v edici s CD/Blu-ray diskem. Po předchozím živáku "Live au Trianon" nemůžeme očekávat nic jiného, než stoprocentní úspěch - zmíněný záznam se umístil mezi dvaadvaceti nejlepšími deskami. Dost ale teorie: Navštivte zpěvaččiny oficiální stránky a podívejte se sami na několik ukázek!


Destiny's Child - Love Songs (Sony Music)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: r'n'b

Destiny's Child - Love Songs
Beyoncé, Kelly Rowland a Michelle Williams se rozhodly po čase alespoň na nějaký čas oprášit jméno Destiny's Child a vydávají výběr s názvem "Love Songs". Jak už název napovídá, sesbíraly pro něj výběr svých písniček o lásce. Normálně bychom o takovémto výběru ani nepsali, kdyby se mezi čtrnácti skladbami z let 1997 až 2004 neobjevila i jedna zbrusu nová písnička. Jmenuje se "Nuclear" a byla složená a napsaná speciálně pro tento výběr. Vy jí můžete slyšet například na oficiálních stránkách skupiny.


Amálka K. Třebická - Nešišlej! (Indies Scope)
web / facebook.com / psali jsme
žánr: folkový crossover

Amálka K. Třebická - Nešišlej!
Netradiční album pro děti připravila Amálka K. Třebická. Má název "Nešišlej!" a jeho úkolem je přesně to, co si předsevzalo v názvu. Vzniklo na popud logopedky a je míněno jako doplněk pro děti k procvičování případných problematických hlásek. Celé album je akustické, ve stylu folkového crossoveru, ovšem tím podstatným jsou texty. Každý z nich je zaměřen na jedno problematické písmeno, respektive k jeho procvičování. Amálka K. Třebická je hudební skladatelka, učitelka hudby a hry na klavír, lektorka při FOK a Brněnské filharmonii i autorka hudebních programů pro předškolní děti. Sama nahrála klavír, akordeon či metalofon a samozřejmě si své písně i nazpívala. Mimo ní ale uslyšíte i Viktora Dyka, slovenskou folkloristku Aničku Kučerovou nebo autorčiny dcery. Ve studiu se objevili i další hosté jako Hana Pecková (sólová operní pěvkyně a hlasový pedagog), Jan Ježek (bicí, perkuse), Johana Kučerová (violoncello) či Michal Vojáček (příčná flétna). Autorem grafické podoby alba, které si můžete poslechnout na stránkách vydavatelství Indies je známý výtvarník Martin Velíšek.


V krátkosti - singly

Ačkoli o singlech píšeme jen velmi zřídka, tentokrát uděláme výjimku. Vychází totiž dva, které budou fanoušky velmi zajímat.

  • Prvním singlem, který budí velkou pozornost, je novinka od Depeche Mode s názvem "Heaven". Předznamenává album "Delta Machine", které má vyjít koncem března. Singl vedle zmíněné skladby bude obsahovat ještě skladbu "All That's Mine". V případě, že seženete maxi-singl, pak na něm najdete remixy od Owlle, Steps To Heaven a Matthew Deara. Videoklip k písničce jsme vám představili před časem.
  • Linkin Park vydali z desky "Living Things" už čtvrtý singl. Je jím písnička "Castle Of Glass" a v jejím případě ji kapela doplnila o remix druhého singlu "Lost In The Echo" od KillSonik. Videoklip ke "Castle Of Glass" je nicméně známý již poměrně dlouho.


Dále vychází:

10.000 Maniacs - Original Album Series (Supraphon/Warner Music)
Audrey Horne - Youngblood (Mystic Production)
Billy Cobham - Original Album Series (Supraphon/Warner Music)
Black Oak Arkansas - Original Album Series (Supraphon/Warner Music)
Bob Frídl - Všem starým láskám (mp3/flac) (Supraphon)
Deadmau5 - Album Title Goes Here/Ltd (vinyl) (EMI)
Elgar - Violin Concerto/Kennedy Nigel (EMI)
Elis Regina - Original Album Series (Supraphon/Warner Music)
Enforcer - Death By Fire (Mystic Production)
Francis Poulenc - The Classic Anniversary (mp3/flac) (Supraphon)
Gilberto Gil - Original Album Series (Supraphon/Warner Music)
Hate - Solarflesh (Mystic Production)
In Solitude - In Solitude (Mystic Production)
Jean-Luc Ponty - Original Album Series (Supraphon/Warner Music)
Kocour v botách / Stolečku, Prostři se - (mp3/flac) (Supraphon)
Krejčí,J. / Herman,F. / Východočeský státní komorní orchestr Pardubice / Pešek,L. - Antonio Vivaldi: Koncerty pro hoboj, koncerty pro fagot / (mp3/flac) (Supraphon)
Lou Reed - Original Album Series (Supraphon/Warner Music)
Maria Callas - Verdi Heroines (EMI)
Michael Franks - Original Album Series (Supraphon/Warner Music)
Milton Nascimento - Original Album Series (Supraphon/Warner Music)
Nejvýznamnější textaři české populární hudby Hudby Václav Zahradník (1966 - 69) - (mp3/flac) (Supraphon)
Nejvýznamnější textaři české populární hudby Hudby Václav Zahradník (1970 - 79) - (mp3/flac) (Supraphon)
Nejvýznamnější textaři české populární hudby Hudby Václav Zahradník (1980 - 89) - (mp3/flac) (Supraphon)
Nejvýznamnější textaři české populární hudby Jiří Štaidl 1-3 - (mp3/flac) (Supraphon)
Pablo Casals - Sound Of Pablo Casals/Ltd (EMI)
R.E.M. - Original Album Series (Supraphon/Warner Music)
Ratt - Original Album Series (Supraphon/Warner Music)
Rotten Sound - Species At War (Mystic Production)
Různí - Cool Ice Hits 2013 (Universal)
Různí - Česká dechová muzika 1. (mp3/flac) (Supraphon)
Různí - Jazzclub 1. (mp3/flac) (Supraphon)
Sbor Lubomíra Pánka, Karel Vlach se svým orchestrem - Tančíme Non Stop II. (mp3/flac) (Supraphon)
Schubert - String Quartet No.14&13 (EMI)
Schwarzkopf Elisabeth - Very Best Of (EMI)
Septicflesh - Mystic Places Of Dawn (Mystic Production)
Sugar Ray - Original Album Series (Supraphon/Warner Music)
Tower Of Power - Original Album Series (Supraphon/Warner Music)
Vertigo - Koldbrann (Mystic Production)
Yes - Original Album Series (Supraphon/Warner Music)
Zora Jandová - Tisíckrát (mp3/flac) (Supraphon)
Žalman a spol. - Cesty (mp3/flac) (Supraphon)

NÁZORY
  • Dotaz (venalce, 03.02.2013 10:04) Reagovat

    U nás tento týden nevychází nové album Joshe Grobana "All That Echoes"? To by byla škoda.

    • Re: Dotaz (Tomáš Parkan - autor, 03.02.2013 10:19) Reagovat

      Dobrý den, vypadá to, že ne. V edičním plánu, který mám přímo od distributora Warnerů u nás, není uvedený ani tento měsíc. Nicméně, když jsem se díval na německý Amazon, který může dost napovědět, našel jsem tam datum 1. března. Vzhledem k tomu, že v Německu vycházejí desky v pátek a u nás v pondělí, dá se předpokládat, že by "All The Echoes" mohlo v ČR vyjít 4. března.

      • Re: Dotaz (venalce, 03.02.2013 10:43) Reagovat

        Ok, díky.

  • Riverside (misho8723, 03.02.2013 10:49) Reagovat

    Môžem napísať, že nový album Riverside je fakt skvelý - ako v podstate aj ich predošlé albumy - a už takto skoro na začiatku roka máme jedného kandidáta na album roka (aj keď na scéne progresívneho rocku/metalu má tento rok už lepší album Steven Wilson)

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
Fletcher - In Search of the Antidote 8/10
Recenze: Fletcher na "In Search of the Antidote" hledala, až našla Americká zpěvačka Fletcher svou kariéru sice odstartovala hned v první řadě amerického X Factoru, stalo se to ale už dávno. Tak dávno, že si tuto informaci můžeme odbýt hned v perexu a celý článek věnovat jejímu skvělému... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 16:00 v sekci Recenze
Pohled do českých hitparád - 15. týden 2024
Kometa roku 2024 Benson Boone debutuje v top trojce české albové hitparády Letošní rok sice ještě nedošel ani do své třetiny, vypadá to však, že o jeho největším hudebním objevu je rozhodnuto. Americký zpěvák Benson Boone boduje po úspěchu singlu "Beautiful Things" také s albovou prvotinou. Nahrávka... čtěte zde
Vydáno: 18.04.2024 10:00 v sekci Novinky | České hitparády
Dave Matthews Band, O2 universum, Praha, 16.4.2024
Naživo: V hlavní roli hudba. Dave Matthews Band přivezl do pražského O2 universa neokázale strhující koncert Dave Matthews Band v Česku zahrál poprvé až před pěti lety. Na kapelu s více než třiceti lety na hrbu je to docela pozdě. Návrat poté zhatila pandemie. Nakonec se dobrá věc podařila a Prahu letos americká parta nevynechala.... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 20:21 v sekci Naživo
Livin Free - Lost in the City 8/10
Video: Livin Free představují klip "Lost in the City", nová deska vyjde koncem dubna Klávesista a zpěvák Honza Holeček (mj. Flamengo Reunion Session či Energit) a jeho kapela Livin Free už brzy zveřejní druhé společné album. Deska nazvaná "From Cradle to Coffin" vyjde u labelu Supraphon na CD, LP i digitálně už... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 18:00 v sekci Audio / Video | Video
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red
Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red Polovina dubna přinesla nové album Marka Knopflera, kterého se fanoušci dočkali po šesti letech. Doplnily jej novinky Mirai, girl in red, Maggie Rogers, desku pro Red Hot natočila Meshell Ndegeocello, rockeři si užijí Týr, Bodegy, James,... čtěte zde
Vydáno: 17.04.2024 09:30 v sekci Novinky | Nové desky
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 15/2024 - od Marka Knopflera přes Mirai po girl in red (17.04.2024 09:30)
- Nové desky 14/2024 - od X Ambassadors přes The Black Keys po Bensona Boona (10.04.2024 10:00)
- Video: Depeche Mode se loučí s érou desky "Memento Mori". V "People Are Good" hledají to dobré v nás (06.04.2024 08:00)
- Nové desky 13/2024 - od Beyoncé přes Sum 41 po Sheryl Crow (03.04.2024 15:00)
- Nové desky 12/2024 - od Elbow přes Shakiru po Janu Kirschner (27.03.2024 22:00)
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Nové desky 10/2024 - od Ariany Grande přes Judas Priest po Norah Jones (13.03.2024 21:10)
- Nové desky 9/2024 - od Jacoba Colliera přes Kaiser Chiefs po Liama Gallaghera s Johnem Squirem (06.03.2024 20:41)
- Nové desky 8/2024 - od Roda Stewarta přes MGMT po Amaranthe (28.02.2024 22:30)
- Naživo: Depeche Mode v Praze skvěle zahráli, svou show ale neoslnili (23.02.2024 14:13)

ALBUM TÝDNE 16/2024

The Libertines
All Quiet On The Eastern Esplanade

Je tomu už dlouhých devět let, co The Libertines fanouškům naservírovali povedenou desku "Anthems For Doomed Youth". Nyní se anglická formace vrací, aby se vytáhla se svým dlouho očekávaným čtvrtým albem "All Quiet On The Eastern Esplanade". Obstála také tentokrát?

8/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

Čt 18.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Pá 19.04.
Queenie (O2 universum, Praha)
Ne 21.04.
Fletcher (SaSaZu, Praha)
Út 23.04.
Walter Trout (US) (Divadlo Archa, Praha)
St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

The Prodigy Prince Justin Bieber Vladimír Mišík Themroc Kabát Adele Queen Sia AC/DC U2 Bono Rush Taylor Swift Beyoncé Mirai Lady Gaga Linkin Park Liam Gallagher Imagine Dragons
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu