Indie-rockoví Beatsteaks rozproudí Roxy

26.01.2005 19:49 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Beatsteaks N
© facebook interpreta
Ve čtvrtek 27. ledna si nenechte v Roxy ujít současnou zásadní indie-punk-rockovou kapelu na německé scéně a nejlepší německou kapelu podle diváků stanice MTV. V loňském roce totiž Beatsteaks sklízeli úspěchy jeden za druhým. Vydali své zatím poslední studiové album "Smack Smash", které se dostalo až na 11. místo domácí hitparády a je už skoro zlaté, singly "Hand In Hand" či "I Don't Care As Long As You Sing" se staly zásadními skladbami letních festivalů a videoklipy k nim vévodily prvním příčkám v německých televizích.

Celé jejich poslední turné bylo zcela vyprodáno včetně koncertu v berlínské Columbia Halle pro 4000 lidí. V listopadu pak rok triumfálně zakončují, když získávají ocenění Best German Act na evropských cenách MTV. Pro kapelu je to jistě zlomový moment obzvláště proto, že je fanoušci zvolili v konkurenci s kapelami jako Rammstein, Die Ärzte nebo Die Toten Hosen.

Kapela hraje od roku 1995 a o rok později už díky vítězství v soutěži kapel otevírala koncert Sex Pistols v Berlíně. Následně Beatsteaks vystupovali před kapelami jako Bloodhound Gang, Dog Eat Dog a Faith No More. V roce 1999 podepisují smlouvu s velkým labelem Epitaph, u kterého doposud vydali tři alba. Aktuálním singlem je "Hello Joe", za který by se v repertoáru nemuseli stydět třeba Queens Of The Stone Age. Jako support vystoupí pražští Eastern Star - velmi energická punk-rock'n'rollová kapela, která má čerstvě venku album "Get Ready To Ride Hard" a zřejmě jej z větší části představí.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY