Madonna se rozhodla udělat MUSIC

20.04.2000 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Fanoušci Madonny, kteří se těšili, že po minuloročním plánovaném, ale nakonec zrušeném turné, se jejich oblíbenkyně tento rok konečně vydá na cesty, si musí choutky na spatření živého koncertu této divy nechat zajít. Důvodem je samozřejmě očekávané narození druhého dítěte, které čeká s britským režisérem Guyem Ritchiem. Pro ně dva i Madonninu dceru Lourdes zpráva rozhodně pozitivní, pro fanoušky už přece jen méně.

Jakkoli tedy Madonnu neuvidíme na koncertních pódiích, alespoň se můžeme těšit na její nové album, které by pod názvem "Music" mělo vyjít v září, tedy jen o něco dříve, než kdy by se mělo narodit dítě. Jak se jí podaří skloubit promokampaň a starost o miminko se teprve uvidí, nyní je však naplno ponořena v práci a tvorbě nových skladeb.

Hlavním producentem novinky je samozřejmě William Orbit, který se podepsal nejen pod jejím superúspěšným albem "Ray of Light", ale i pod následujícím hitem "Beautiful Stranger" z filmu "Špión, který mě vojel" a také dvojicí skladeb z filmu "The Next Best Thing", pro který spolu nahráli coververzi skladby Dona McLeana "American Pie", současný velký hit, a původní baladu "Time Stood Still". Kromě Orbita se na albu podílí také francouzský hudebník Mirwais (původně člen kapely Taxi Girl), jemuž u Madonnina labelu Maverick vyjde v Americe sólové album "Production", ale až po její nové desce. V Evropě "Production" vyšlo již tento týden. Překvapením je také to, že v jedné jeho skladbě, "Paradise", Madonna dokonce zpívá. Dalším producentem, který se na její očekávané novince podílel, je londýnský tranceový DJ Sasha. Ten pro ni už v minulosti udělal několik remixů, ale zda se jeho práce objeví i na "Music", nebylo zatím rozhodnuto.

Uvidíme, zda svým novým albem Madonna překoná jak komerční, tak umělecký úspěch předchozího "Ray of Light". Podle Orbitových slov, však je album ještě více experimentálnější a na druhé straně obsahuje silnější melodie než minulá nahrávka. Každopádně se máme na co těšit.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY