Prefuse 73 vydává album plné kolaborací

13.01.2005 12:49 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Prefuse 73 N
© facebook interpreta
Hudebník Scott Herren, momentálně bytem v Barceloně, žije jeden ze svých životů jako hiphopový producent Prefuse 73 a v březnu vydává na labelu Warp své nové album "Surrounded By Silence". Na pomoc mu přispěchali jeho kolegové z hiphopového undergroundu.

Hned první singl "HideYaFace", který bude v prodeji od února, má u mikrofonu jiného undergroundového mistra El P a jednoho z nejlepších současných rapperů Ghostface Killah. Na zbytku desky najdete i další členy Wu Tang, jako jsou GZA a Masta Killa, undergroundové rappery Aesop Rock, Beans, ale třeba také členy indie rockových kapel Broadcast, The Books nebo kytaristku skupiny Blonde Redhead Kazu Makino. Prefuse 73 si do studia pozval i spřízněné beatmakery Madlib, Four Tet a Diplo nebo zpěváka skupiny TV On The Radio Tunde Adebimpeho.

"Deska je kolekce spoluprácí s umělci, které hudebně respektuju nebo s nimi sdílím přátelství, v žádném případě jsem si nepozval nikoho jen proto, aby jeho jméno prodalo desku," vysvětlil Herren, jehož poslední deska pod jménem Prefuse 73 bylo loňské album "Extinguished" - výběr skladeb a remixů, které se nedostaly na jeho předchozí studiové album "One Word Extinguisher", které získalo velkou pozornost kritiky. Herren vydává také desky experimentální elektroniky pod jmény Savath + Savalas a Delarosa & Asora.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY