Čeští hudebníci zahrají pro obnovu Srí Lanky

11.01.2005 09:19 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Lety mimo - Cvanc
© Vojta Kostelecký /musicserver.cz
Přírodní katastrofa v jihovýchodní Asii vyvolala řetěz solidarity po celém světě. Do pomoci obětem a postiženému regionu se zapojilo i Česko, jednou z organizací, která chce svou pomoc zacílit přímo do konkrétních oblastí Srí Lanky, je sdružení Umělci pro Srí Lanku. Členy této skupiny jsou Srílančané, Američané i Češi. Vůdčími osobnostmi iniciativy jsou Gayathri Khemadasa, klavíristka, a Jeff Hush, režisér a producent. Oba žijí již deset let v Praze.

Jako počátek svých benefičních událostí si sdružení Umělci pro Srí Lanku zvolilo pátek 4. února. V tento den totiž slaví Srí Lanka den nezávislosti. V domě Zpěváckého spolku Hlahol (Masarykovo nábřeží 16, Praha 1) vystoupí Gayathri Khemadasa na třech sólových klavírních koncertech. Její koncertní program se soustředí na klasickou hudbu minulého století, hlavně na české skladatele, jakými jsou Miloslav Kabeláč, Jaroslav Pelikán, Leoš Janáček a Vítězslava Kaprálová. Zahraje také skladby Philipa Glasse a Erika Satieho. Začátek koncertů je v pátek 4. února a sobotu 5. února od 20:00 hodin a v neděli 6. února od 15:00 hodin.

Dále se v neděli 6. února od 18:00 hodin v tanečním a uměleckém klubu Roxy uskuteční benefiční koncert, v jehož rámci vystoupí české hudební kapely Umakart, Khoiba, Roe Deer, Lety Mimo a Al Yaman.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY