Tanečně klidní Alvik prodchnou Palác Akropolis

11.01.2005 11:24 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Alvik N
© facebook interpreta
Po pouhých třech letech fungování můžeme tuhle pětku směle doporučit jako protagonisty nejkrásnějšího zvuku, jaký se v klubech současné Prahy ozývá. Alvik tvoří Anya - zpěv, Radim - příčná flétna, Petr - kontrabas, Tio - bicí, Mishan - programování, zvukový design. Ve své aktuální formě se představí ve čtvrtek 13. ledna v Paláci Akropolis.

Sestava se postupně sehrála v převážně menších prostorách, jazzových klubech, posléze i větších sálech (mimo jiné i v úloze speciálního hosta Ecstasy Of St. Theresa na turné po ČR) do dnešního suverénně prezentovaného tvaru, který se tak lehce poslouchá a tak obtížně definuje. Alvik dýchá jazzem, odráží uvolněnou atmosféru lounge music, pulsuje v nejrůznějších tempech od abstraktního hip hopu, přes broken beats až po drum'n'bass.

Mimo přímá koncertní setkání měla hudební veřejnost možnost setkat se se jménem Alvik především díky jejich debutové desce "Breathing Geometry", kterou vydali na jaře roku 2004. Na podzim téhož roku se Alvik podařilo absolvovat úspěšné turné po východním pobřeží USA.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY