Hudební aktuality

27.03.2000 05:00 - Michal Novotný | foto: facebook interpreta

Wanastovi vjecy plánují novou desku
(RoNi)

Wanastovi vjecy (Kodym, PBCH) se chystají vydat nové album, které by mělo být k dispozici 24.dubna a získalo název "Hračky". Na albu by měli být opět zajímavé experimenty s elektronickým zvukem a digitální úpravou nahrávek. Také ve skladbách používají nástroje jako harfa či hoboj. Uvidíme jak to bude znít, určitě nejsem sám, kdo se na toto další určitě vyjímečné album těší. Singl Hračky je již na světě.

LUCIE bude hrát v Americe
(RoNi)

Lucie
© facebook interpreta
Z oficiálních stránek Lucie:
Konečně můžeme prozradit dlouho připravovanou novinku, která byla v uplynulých dnech definitivně potvrzena. Kapela 6.4.odlétá do Ameriky, kde odehraje 5 koncertů. 8. a 9.4. bude hrát v Union Hall v Chicagu, poté přelétá do Peru, kde bude 13.4. koncert na České ambasádě pro velvyslance a diplomatický sbor všech zemí, 14. a 15.4. proběhnou dva koncerty v Rock Café Lima. Repertoár bude zahrnovat nejúspěšnější skladby a kromě písní Oheň a Amerika, které budou připraveny v anglické verzi, bude v ČJ. Návrat se předpokládá 19.4. Budeme vás podrobněji a aktuálně informovat o celém americkém tour.

Nové CD Dana Gladiše
(Roxana Srubková)

Dan Gladiš a spol.
© facebook interpreta
A jeho skupiny Bangladesh s názvem The Story Of A Funny Man vyjde 10. dubna 2000. Album obsahuje 11 nových Gladišových skladeb. Na albu se jako host objeví nejlepší slovenský kytarista Andrej Šeban. Album se natáčelo v Bratislavě ve studiu Ebony. Produkovali jej Martin Gašpar a Marcel Buntaj, držitelé několika slovenských cen Grammy. Na albu je 11 nových skladeb napsaných a zpívaných Danem Gladišem. Jsou to Michael, Trying to remember, Mona Lisa, I stay dumb, The story of a funny man, Zeros, Where are you going?, I'm a liar, Lead me out, Sometimes a Sand on your feet. Album vyjde 10.dubna v distribuci Bontonu. Dan Gladish a Bangladesh plánují na jaro 18 koncertů, mj. jako předkapela Joe Cockerovi, Jetro Tull a Lucii. Více informací naleznete na jejich domácí stránce.
Křest nového CD je naplánován na 14.4. v Solidní nejistotě v Praze.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY