Vánoční charitativní singl Band Aid 20 už má svoji parodii

20.12.2004 11:14 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

It's A Team Mint Xmas Vol 2
© facebook interpreta
Vánoční písničky trochu jinak přináší kompilace "It's A Team Mint Xmas Vol. 2" projektu The Buttless Chaps (v přeladu Kluci bez zadnice). Najdete na ní i šílenou coververzi současného britského hitu číslo jedna "Do They Know It's Christmas", který po letech znovu nazpívali britští hudebníci pro charitu pod hlavičkou Band Aid 20.

Na parodické verzi se sešli pro změnu kanadští hudebníci a svůj projekt nazvali Mint-Aid (tedy mátová pomoc). Na jejich verzi najdete členy kanadských indie kapel, jako Young And Sexy, The Gay nebo Radiogram, kteří se snaží napodobovat původní verzi skladby z roku 1980.

Mint Aid si skladbu Boba Geldofa a Midge Ureho hudebně trochu upravili, aby se více hodila jejich hudebnímu stylu. Na vánoční kompilaci Mint Records najdete další vánoční parodie se slibnými názvy jako "Santa Claus Likes Rich Kids Better" od Young And Sexy nebo "Daddy's Drinking Up Our Christmas" Johna Guliaka. Další parodií charitativního singlu je třeba ruská verze "Let Them Know It's Christmas Time (Send Them Crack)", která koluje po internetu pod hlavičkou Bandit Aid.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY