Nové číslo měsíčníku MUSIC je ve jménu U2

18.12.2004 09:37 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Music - 12/04
© facebook interpreta
U2: Návrat do budoucnosti
Nejočekávanější zahraniční deskou konce roku jsou bezpochyby U2 a jejich návod na demontáž atomovky. Povídání o tom, jak se dá s elegancí vstoupit podruhé do řeky, v níž už jste se jednou brouzdali, se proto stalo titulním článkem posledního letošního musicu.

JAROMÍR NOHAVICA: Nechme písně, ať žijí vlastním životem
Rozhovor s Jaromírem Nohavicou vždy potěší - tentokrát se vyprávělo především o Českém Těšíně a písničkách z česko-polského představení "Těšínské niebo".

ZAMĚŘENO: Český HIP HOP opouští podzemí
Během letošního podzimu se na pultech prodejen s hudebními nosiči objevila celá kolekce hiphopových desek české, popřípadě slovenské provenience od velkých vydavatelských firem. Co tak najednou? Zas takové překvapení to není. Už léta se tuzemská hiphopová scéna profiluje a rozvíjí a posluchačská obec, oceňující, že ji někdo oslovuje jazykem, kterému rozumí, se rozrůstá. Kdy jindy to tedy zkusit, než teď?

MANIC STREET PREACHERS po transfúzi
Neustálé hledání. Tak se jeví celá dosavadní kariéra Manic Street Preachers při pročítání rozhovorů, které členové kapely během let poskytli. Střídavě se chvástají a srážejí, opovržlivě se vyjadřují o okolním světě či jiných muzikantech, litují, kážou, slibují. Pro posluchače je však potěšitelné, že za sebou přitom nechávají skvělou muziku. Nové album "Lifeblood" není výjimkou.

UTAJENÁ HVĚZDA: Jistoty NATASHI BEDINGFIELD
Když se objevily informace o tom, že sestra Daniela Bedingfileda, jehož "Gotta Get Through This" způsobilo poměrně před nedávnem svěží průvan v britské taneční hudbě, vydává album, málokdo se ubránil skepsi. Zpívá celá rodina? Takové podcenění si ale třiadvacetiletá Londýňanka Natasha, majitelka příjemného vokálu, výrazného autorského stylu a člověk s jasnou představou o sobě i světě, nezasloužila. Její album "Unwritten", plné písní jež milují rozhlasoví dramaturgové, totiž svou životností pravděpodobně předčí bratrův loňský opus.

JURSKÝ PARK: Sir ELTON JOHN
Je to neuvěřitelné, ale teprve své 43. album si Sir Elton John produkoval sám. Bylo natočeno v georgijské Atlantě, kde má Elton John svůj americký domov. V roce 1991 si tam v ulici Peach Tree pořídil byt, který se časem rozrostl na celé 36. a 37. patro jednoho věžáku.

BRITNEY SPEARS nic nešvindluje
Britney Spears má přesně ve třiadvaceti kolekci největších hitů. Někomu připadne šokující, že v tomto věku uzavírá celou kapitolu své kariéry, ale letmý pohled do obsahu desky prozradí, že po Madonně největší bulvární hvězda opravdu nic nešvindluje - co skladba, to hit.

Další rozhovory: MAYA přináší zprávy z budoucnosti, Střelené pohádky HORKÝŽE SLÍŽE, PETRA JANŮ umí i kapra, DIVOKEJ BILL hraje pro radost.

V pravidelných rubrikách nabízí nový music přehled filmových premiér, hudebních a filmových novinek, měsíční hitparády IFPI Top 50 a samozřejmě nechybí ani nezbytný příděl recenzí a soutěží.

Více na www.musicmag.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY