Akropolis spojí Prahu s Paříží a Berlínem

09.12.2004 08:48 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Stephunk T. - Kosmír
© facebook interpreta
Francouzský institut v Praze a Goethe-Institut v Praze pořádají ve spolupráci s Palácem Akropolis festival francouzsko-německo-české moderní hudby Musiconnexions. První ročník festivalu, jehož pokračování je plánováno i pro rok 2005, proběhne 13. a 14. prosince v Paláci Akropolis. V rámci festivalu se představí skupiny EZ3kiel (Paris), Nylon (Berlin), Nana Zorin (Praha) a Stephunk T (Praha).

EZ3kiel: těchto několik znaků znamená v první řadě tři osobnosti hudebního světa, směsici stylů a hudebních směrů a poté vše, co souvisí se scénou - zvuk, pohyb, světelné efekty. Elegantní, lehké, sofistikované a zároveň zcela novátorské, takové je umění kapely, která dokáže mistrně, bez náznaku kakofonie, mísit syntetické zvuky, akustické nástroje a videoprojekci. Jejich vystoupení na scéně je vždy nezapomenutelným zážitkem nejen pro všechny milovníky elektronické hudby.

První z dlouho očekávaných singlů "Detrayboosterrocket" projektu Stephunk T, který vyšel 7. října 2004, vznikl ve spolupráci s Denverem Tunerem aka D-FORM z jihoafrické kapely Moodphasefive. Na CD kromě originál mixu najdete také remix a track nadějných rapperů Ricardo & Double WC s názvem "Modřany".

Nová německá vlna nás zasáhne 14. prosince, kdy Nylon vystoupí v rámci dvoudenního francouzsko-německo-českého festivalu. Muzikanti Hagen Demmin, Stefan Rogall, Arnold Kasar a Paul Kleber si dali dostaveníčko v jednom berlínském studiu se zpěvačkou Niku Sebastianovou a vzniklo z toho jejich debutové album s nostalgickým názvem "Die Liebe kommt" (Láska přichází). Členové Nylon jsou dále známí svojí účastí v hudebních formacích, jako jsou Micatone, Lisa Bassenge Trio, Sonar Kollektiv či Atomhockey.

Nana Zorin se vrací s plnou parádou a s novým albem. Aktuální album "Do U Want To Live Forever?", které tvoří páteř koncertů, disponuje nejen silnými melodiemi, ale i živočišnou atmosférou rockového koncertu a tanečního transu. Role hlavního vokalisty souboru se ujal nadaný multiinstrumentalista a skladatel Ego.L.Din, změn doznala i rytmika.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY