Ilustrovaný speciál magazínu Hype vychází s DVD

20.11.2004 09:01 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Hype 11/04
© facebook interpreta
Jako příloha opět film na DVD. "Cesta do fantazie". Film Hayao Miyazakiho, přezdívaného "japonský Disney". Jeden z nejúspěšnějších japonských filmů oceněný mimo jiné i Zlatým medvědem na MFF v Berlíně 2002 (jako první animovaný film vůbec) a Oscarem za nejlepší animovaný film. Okouzlující příběh desetileté dívky zachraňující ve fantastickém světě své kletbou stižené rodiče.

Recenze z tisku:
"Akira Kurosawa přiznal, že jeden z Miyazakiho filmů celý proplakal, Spielberga prý nutí jeho filmy 'pokleknout' a i já se k Miyazakiho církvi hrdě hlásím." (Tomáš Baldýnský)
"Tenhle film na mě, dospělého, zapůsobil tak silně, jako kdysi v rané pubertě 'Nekonečný příběh' nebo 'E.T.'. Kdyby se někomu z vás náhodou nelíbil, nebudu s ním už nikdy kamarádit." (František Fuka)

Co najdete dále uvnitř magazínu Hype:

Velvet Underground - I'll Be Your Mirror
Ti nejnadějnější čeští grafici a ilustrátoři se nechali inspirovat hudbou a vytvořili pro Hype unikátní galerii.

Ve jménu revoluce
Česku vděčí svět za jeden z nejbizarnějších kultů v dějinách. Postavě, kterou má na ruce vytetovanou Billy Idol a kterou měla ve filmu produkovaném Davidem Bowiem hrát Amanda Lear. Její jméno je Octobriana.

Návrat samurajů
Tři nejrespektovanější japonští tvůrci Otorno, Oshii a Miyazaki prakticky najednou dokončili své nové filmy. A vyráží pokořit Holywood.

Žralok v hlavě
Jak se mladá animátorka rozhodne debutovat s celovečerním hraným filmem a do hlavní role navíc obsadí Oldřicha Kaisera? Rozhovor, který s Marií Procházkovou připravil Tomáš Baldýnský, se točí zejména okolo filmu "Žralok v hlavě" a vztahu animované a hrané tvorby.

Nejlepší Myšlenky George Bushe
"Bush není hloupý, je jen blázen anebo se u něj začíná projevovat stařecká demence." K takové diagnóze dospěl na základě rozboru pověstných Bushových přeřeknutí michiganský lékař Joseph Price.

Wanted: Alois Nebel
Do Jeseníků jsme se vydali hledat hrdinu komiksové trilogie "Bílý Potok". Nanoru pro jistotu vyzpovídal i kreslíře a hudebníka Jaromíra Švejdíka.

Zápočet z kultury kriplů
Jak se od roku 1999, kdy vyšel tolik diskutovaný článek Radovana Holuba, změnila scéna počítačových her v České Republice?

A dále...
Büro Für From / Eva Brzáková / Graffiti v prostoru / Co je to Movieoke? / DJ Wich / Golem - hliněný superman / Jan Tománek
...a ještě víc v nové čísle magazínu HYPE.

Více na www.ihype.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY