Posloucháte Rádio Vlkodlak

20.11.2004 14:00 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

I na musicserveru občas píšeme recenze nově se rozšiřujícího typu média - a sice DVD singlu. Tentokrát je to pilotní singl ze sbírky největších hitů Robbieho Williamse. Ačkoliv to na první pohled zní divně, pojďme se podívat na "Radio".
8/10

Robbie Williams - Radio

Skladby: Radio (video), 1974, Radio (Masseymix), Making Of Radio
Celkový čas: cca 18 min.
Vydavatel: EMI
I na poměrně malém prostoru DVD singlu se toho může dít hodně, jak ukazuje stříbrný kotouček s názvem "Radio". Britský zlobivý kluk a zároveň miláček Robbie Williams singlem "Radio" propaguje nedávno vydaný výběr svých největších hitů (psali jsme o něm zde) a také poprvé představuje plody spolupráce se svým novým skladatelským kolegou Mr. Duffym (druhou písní z dílny nového tandemu na "Greatest Hits" je píseň "Misunderstood" z filmové dvojky Bridget Jonesové, která právě vstupuje do českých kin).

DVD singl obsahuje videoklip k písni "Radio", dvě audiostopy (béčko "1974" a remix titulní písně vytvořený Grahamem Masseyem z 808 State) a velmi krátký filmeček o natáčení videa "Radio". Pohyblivé obrázky "Radia" jsou vynikající ukázkou současného videoklipu: jednoduchý nápad, dynamický střih a vynalézavé obrazy, nenásilné speciální efekty. Znepokojivé detaily, jako hojně potetované tanečnice se škraboškami a strašidelné proměny Robbieho zevnějšku, dodávají spolu s typickými Williamsovými siláckými gesty videu na dráždivosti. To vše si můžeme vychutnat ve fantastické obrazové a zvukové kvalitě (skvělé DTS!).

Klip sám o sobě uspokojí i zmlsané jazýčky, a to je zde ještě navíc k poslechu celkem slušná kytarovka "1974" (za onen úsporný kytarový riff by se nemusel stydět ani The Edge) a pro tancechtivé téměř sedmiminutový remix, který mateřskou píseň připomíná opravdu minimálně. Mírně jsem byl zklamán jen z opravdu krátkých záběrů výroby klipu, čekal jsem víc. Ale i tak je DVD singl "Radio" ukázkovým kouskem.

DVD


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY