Žižkovští radní mají rádi jazz

15.11.2004 18:55 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Žižkov Meets Jazz
© facebook interpreta
Chvíle, kdy se Žižkov stane pražskou jazzovou Mekkou, se pomalu ale nezadržitelně blíží. Žižkovská radnice se už zkrátka nespokojí jenom s Masopustem, Vinobraním a Pivobraním - druhý ročník "nejstaršího jazzového festivalu na Žižkově" proběhne v pátek 19. a v sobotu 20. listopadu v Paláci Akropolis!

"Chtěli jsme jazz vytrhnout z nablýskaných klubů v centru a přesunout jej blíže k běžnému divákovi," říká Jaroslav Brabec z Žižkovské radnice, která je pořadatelem festivalu. "Odezva publika i mladých muzikantů z české nu-jazzové scény nás na prvním ročníku přesvědčila, že má cenu představovat jazz v nečekaných souvislostech," uvedl dále Brabec.

Páteční program letošního ročníku festivalu Žižkov Meets Jazz představí dvě výrazné osobnosti dvou generací českého jazzu - hudebního všeuměla Jiřího Stivína (1942) a vycházející jazzovou hvězdu, kytaristu Davida Dorůžku (1980) s česko-polským kvartetem (David Dorůžka, Jaromír Honzák, Michal Tokaj, Lukasz Zita). Na závěr večera se ve společném Friday Jam Session představí Jiří Stivín a Ján Ačo Slepčík. Sobotní program opanují funkující Romové z kapely Gulo Čar a "český Django Reinhardt", kytarista Ján Ačo Slepčík, který zde také pokřtí své aktuální album "Gipsy Songs". Třešničkou na dortu festivalového finále bude Saturday Jam Session, kde funkový groove Gulo Čar roztančí Slepčíkovo blues.

Žižkovská radnice chystá pro diváky závěrečnou jazzovou tombolu, každý návštěvník se po příchodu může těšit také na "welcome drink" a doutník.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY