Kompilace alternativní české elektroniky právě vychází

16.11.2004 10:06 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Různí - Out Of Place Artefacts vol.1
© facebook interpreta
V těchto dnech vydává label Mufonic Recordinx první, dlouho připravovanou kompilaci "Out Of Place Artefacts vol. 1" prezentující současnou českou a slovenskou alternativní elektroniku. Na cca 72minutové album přispělo jednou skladbou 14 různorodých projektů, ve stylovém rozpětí od downtempa, nu-jazzu, abstract hip hopu až po ambient, clicks'n'cuts a experimentální elektroniku. Tato hudba se rodila převážně v domácích "zvukových laboratořích" s minimálními náklady na studiovou techniku, o to větší dopad však může mít na současnou hudební scénu, kde tento druh tvorby stále teprve hledá své působiště. CD vychází v limitovaném nákladu 500 kopií.

Zúčastněné projekty:
Micro-samplový klaun pohybující se na hraně zdravého rozumu Karaoke Tundra, hudebník spojující binární kód s jazzovým feelingem Binary Jazz, milovník ryb a "ninjatuneovského" humoru Flossy The Fishmonger, dekadentní hledač alternativní polohy popové hudby Narkissos, eklektický zvukomalíř pohrávající si s paletou roztodivných samplů Neutrino, ambientní převozník z druhého břehu Charon, laptopový mystik a abstraktní improvizátor Tom Šen, recyklátor elektronického odpadu a pilot lo-fi technologií Selectone, vyznavač "warpovsky" syntetických melodií a rozlehlých ploch Blue M¨, temně opalizující downtempo s příchutí dálek Mindmap, zvukově krystalický podzemní výsadek POO, nestor divadelních scén a výstavních síní Michal Kořán s projektem Kora Et Le Mechanix, s přírodními zdroji a fields recordings experimentující duo Leaves a etnicky sofistikovaní derviši Do Shaska!.

Bližší informace o kompilaci "OOPARTS vol. 1" a jednotlivých projektech naleznete na adrese Mufonic Recordinx, kde si také můžete kompilaci objednat.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY