Endless oslaví deset let existence

01.11.2004 19:20 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Endless
© Redblack
Česká metalová partička Endless letos oslaví desáté narozeniny. Speciální koncert, který se při této příležitosti měl konat 26. listopadu, byl přeložen na 18. prosince. Místem konání byla zvolena ostravská Tančírna.

V rámci tříhodinového vystoupení slibuje kapela písně, které naživo dosud nehrála, nějaké to překvapení a také pivo zdarma pro prvních sto příchozích. Koncert chtějí Endless rozdělit na část tradičně nářezovou a na část akustickou, v níž se nechají doprovodit hosty Hankou Nogolovou (SSOGE), Nikosem (Kryštof) a Jiřím Sládkem (Sad Harmony).

Endless vznikli v Ostravě. V roce 1996 vydali demo "Among The Trees", které se setkalo s pochvalnými ohlasy metalových posluchačů i v odborných časopisech. Dalším rokem pak zvítězili v celostátní vyhledávací soutěži New Rock Generation (porazili více než dvě stovky kapel) a skladbou "Fly With A Dove" se podíleli na kompilaci "Breath Of Doom". V devadesátém devátém navázali spolupráci s brněnským vydavatelstvím Redblack, kde vydali CD "Perihelion", a odjeli turné s kapelou Root. Následovaly desky "Vital #1" a "Perfect Message", které se dočkaly ocenění Akademie populární hudby v kategorii Hard'n'heavy. Momentálně kapela shání náhradu za kytaristu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY