Nová vládkyně umělohmotného popu

13.11.2004 11:20 - Tomáš Parkan | foto: facebook interpreta

Natasha Thomas je nový objev ze Skandinávie, kde se v posledních letech líhne jedna hudební senzace za druhou. Troufnu si ale říct, že tato mladičká zpěvačka a modelka mezi ně patřit nebude. Tedy soudě podle jejího debutového alba "Save Your Kisses".
3/10

Natasha Thomas - Save Your Kisses

Skladby: Interlude / Loving You Is Not Easy, Let Me Show You, Young Hearts, Why, More And More, Sunshine After Rain, It's Over Now, Suddenly, Save Your Kisses For Me, Hold Me Closer, Young And Carefree, Can't Turn Back Time, Rollercoaster Ride, More Than Friends
Celkový čas: 52:53
Vydavatel: Sony Music / Bonton
Ze Skandinávie se na nás v poslední době hrne spousty kvalitní hudby. Ať už je to Lene Marlin či Kurt Nilsen z Norska, finští The Rasmus, švédští Cardigans nebo Outlandish z Dánska. Odtud pochází i sedmnáctiletá Natasha Thomas, která se zatím prosadila hlavně v Německu, kde bodovaly její dva singly. Mimo to, že se pokouší svým prvním albem "Save Your Kisses" o hudební kariéru, rozjela již docela úspěšnou kariéru modelky. Tato mladičká Dánka je nyní novou tváří firmy Lacoste.

Když jsem před pár měsíci psal o nové desce Rachel Stevens "Funky Dory", že by mohla udávat standard stylu "umělohmotný pop", netušil jsem ještě, co se mi v budoucnosti dostane do ruky. Oproti deskám, které mám na mysli, kam bych zařadil i debut Natashy Thomas, je deska Rachel Stevens v podstatě velice dobrá. Na rozdíl od těchto desek lze u "Funky Dory" totiž najít alespoň nějaký nápad, či alespoň snahu vytvořit něco nového. Toto naprosto a totálně chybí na "Save Your Kisses". Na desce Natashy Thomas spolupracoval odborník na reggae Sugar Daddy, což v důsledku znamená, že se celá deska nese v kolovrátkovém rytmu, který prakticky nemění podobu. Dalo by se napsat, že to je hodně nepodařený pokus o napodobení legendárních Ace Of Base. Asi velká vina za toto padá na Alexe Christensena (U96, ATC, Right Said Fred), který valnou část desky produkoval. Navíc Natasha není žádná excelentní zpěvačka, a tím pádem nelze hovořit ani o nějakém zajímavém vokálním výkonu.

Jisté zlepšení přijde až se samotným závěrem desky. Poslední čtyři písničky nemá na svědomí Alex Christensen a hned je zde znát určitý kvalitativní posun směrem vpřed. Obzvlášť lehce kytarová "Rollercoaster Ride" je celkem povedená a poslední "More Than Friends", která se veze na popularitě r&b, se dá také vcelku dobře poslouchat. Mezi plusové body lze ještě zařadit, že se na CD mimo hudby nachází ještě rozšíření o tři videoklipy Natashy, ve kterých můžete zhodnotit, zda má či nemá Natasha na kariéru modelky.

Z toho, co jsem zde napsal, vyplývá, že "Save Your Kisses" není nijak zvlášť kvalitní deska, spíše naopak. Já nepochybuji, že i přesto si své fanoušky najde, obzvlášť náctiletí na diskotékách se do této hudby budou s radostí vlnit. Stejně bych ale Natashe doporučil, aby se spíše než hudby držela toho modelingu. Určitě jí to jde lépe.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY