Bow Wave pokřtí debut v Akropoli s Dendemannem

23.09.2004 15:33 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Bow Wave - Sami z dat
© facebook interpreta
Poslední ze zařijových koncertů hudebního seriálu EuroConnections se odehraje ve znamení česko-německé rapové nadílky, spojené s křtem očekávaného albového debutu karlovarských nadějí Bow Wave. Koncert proběhne v Paláci Akropolis 30. září a vystoupí na něm kromě Bow Wave také Němec Dendemann.

Partičku z Karlových Varů Bow Wave asi není potřeba nijak sáhodlouze představovat. Již jejich debutové EP "Sami Z Dat" z podzimu 2002 se v anketě tanečního časopisu Xmag dostalo do první desítky nejlepších domácích alb roku bez ohledu na žánr. Přes oblíbené koncerty včetně dvojího vystoupení na Hip Hop Kempu a účasti na kompilaci "Lyrik Derby II" se dostali až k vlastnímu vinylu "Aperitiff", jenž byl poslední ochutnávkou před plnohodnotným debutem. Z karlovarského suterénu se během dvou let dostali až ke smlouvě s EMI, klipu, který je na spadnutí, a albu, jenž na této akci kapela slavnostně pokřtí.

MC z kapely Einz Zwo Dendemann, s nimiž má na kontě hymny jako "Discjockeys", a jehož charakteristický nakřáplý hlas není možno zaměnit, má jako sólista za sebou EP "Das Schweigen Dilema" a usilovně pracuje na albu. Koncert Dendemanna na letošním Hip Hop Kempu patřil k nejmilejším překvapením celého festivalu. Nadšené publikum dokonce přimělo Dendemanna ke komentáři: "Užili jsme si mejdan svého života." Dosvědčil tím, že když má člověk v balíčku vynikající flow, energii a schopnost i sám naplnit pódium (plus za jeho zády hraje jeden z nejlepších německých DJů Mirko Machine), je úplně jedno, jakým jazykem člověk rapuje.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY