Stále stejná a příjemná Gabrielle

10.09.2004 11:14 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Na novou deskou tajuplné krásky Gabrielle se čekalo dlouhé dva roky. Pilotní singl "Stay The Same" předznamenal album "Play To Win", na kterém se ani na chvilku nevyhne svému typickému rukopisu a na stříbrném podnosu vám přináší písničky do pohody i nepohody.
7/10

Gabrielle - Play To Win

Skladby: Ten Years Time, Sometimes, Stay The Same, You Used To Love Me, No Big Deal, Latchkey Kid, Fallen Angel, Give And Take, War Of Two Minds, Picking Up The Pieces, Tumbling Down
Celkový čas: 46:04
Vydavatel: Universal
Od hitového výběru "Dreams Can Come True - Greatest Hits Vol. 1" utekl nějaký ten čas, který Gabrielle vyplnila oddechem a věnování se své rodině. Postupně však pracovala na novém materiálu a pomalým tempem se blížila k cíli, při jehož průběhu skrze cílovou pásku zde stojí nové album "Play To Win". To sebou přináší jedenáct spíše pomalejších písní, které předznamenal povedený singl "Stay The Same". V Anglii se fanouškové této dámy mohou radovat, protože jejich vydání nese o dvě písničky víc, jmenovitě o titulní skladbu "Play To Win" a "Letting Go". Přesto toto album přináší příjemnou pohodu, typický rukopis Gabrielle a celá jedenáctka působí vyrovnaným dojmem, nečekejte však nějaké zásadně úderné hity typu "Dreams", "When A Woman" nebo "Out Of Reach".

"Play To Win" je díky rukopisu samotné Gabrielle, podílela se autorsky na všech písních, spíše její osobní zpovědí. Pilotní singl "Stay The Same" je v produkci zaručeného esa Marka "Spike" Stenta zaručeně povedeným kouskem, který naše rádia moc nehrají a to je velká škoda. Pomalé písně decentně podporují smyčce, které natočil orchestr The London Session Orchestra a z každého střípku nové desky Gabrielle je cítit všechny pocity, které vás na životní pouti mohou potkat. Od úvodní "Ten Years Time" na vás vrhá své myšlenky o společném soužití dvou lidí, lásce a partnerství. Vrcholem alba jsou však skladby "Sometimes", "Fallen Angel" a úplný závěr v podobě trojlístku "War Of Two Minds", excelentní "Picking Up The Pieces" a "Tumbling Down", ve kterých jasně rozpoznatelný hlas Gabrielle láskyplně pohladí. "Play To Win" je tak pokladnicí upřímných emocí.

Gabrielle nic neukvapila, chtěla si být jistá, že na tomto stříbrném podnosu přináší písně, které jdou přímo z ní, může být na ně pyšná a některé z nich mají vítězně vznešené pozlacené pozlátko krásy, které k jejím písním sluší. "Play To Win" na druhou stranu nepřináší žádný úderný hit starající se o pořádný prodej desky - přednost dostala jakási rovnováha pohody, která k Gabrielle pasuje. Převážně pomalejší tempo ničemu neškodí, dokážu si však představit Gabrielle i ve svižnějším rytmu, které by toto lehce utahané album ozvláštnilo. Pokud však hledáte poklidnější atmosféru, u této desky ji dostanete dostatek a bude se hodit do pohody i nepohody.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY