Kompilace připomene grungeové Screaming Trees

30.08.2004 10:29 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Screaming Trees
© facebook interpreta
Jedni z pionýrů stylu grunge se dočkají čtyři roky po svém rozpadu výběru, který zrekapituluje druhou polovinu jejich kariéry. Screaming Trees na chystané dvacetipísňové kompilaci "Ocean Of Confusion: Songs Of Screaming Trees 1989-1996" představí ukázky z posledních tří desek "Uncle Anesthesia" (1991), "Sweet Oblivion" (1993) a "Dust" (1996). Zařazeny budou také dvě nevydané skladby "Paperback Bible" a "Watch Pocket Blue".

Jak již bylo řečeno, výběr neobsáhne celou dobu existence Screaming Trees, ale pouze období, kdy kapela vydávala u labelu Epic. Celkem kvartet, který svou činnost zahájil v roce 1983 v Seattlu, natočil sedm regulérních alb. Na "Ocean Of Confusion: Songs Of Screaming Trees 1989-1996" dohlíží vůdčí osobnost Screaming Strees, zpěvák Mark Lanegan, jenž je posluchačům znám mimo jiné ze spolupráce se skupinou Queens Of The Stone Age nebo z výtečného projektu Mad Season.

Kolekce bude podle očekávání obsahovat také největší hit Screaming Trees "Nearly Lost You", díky němuž soubor pronikl v roce 1993 do amerických hitparád. Track list "Ocean Of Confusion: Songs Of Screaming Trees 1989-1996", jež do obchodů přijde v listopadu, by měl být následující:

Who Lies in Darkness
Story of Her Fate
Alice Said
Disappearing
Ocean of Confusion
Shadow of the Season
Nearly Lost You
Dollar Bill
More or Less
For Celebrations Past
Julie Paradise
Butterfly
E.S.K.
Watch Pocket Blues
Paperback Bible
Make My Mind
Dying Days
Sworn and Broken
Witness
Traveler

Autor je redaktorem iDNES.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY