Trutnovem zaburácí i legendární Motörhead

17.08.2004 10:44 - Vojta Kostelecký | foto: facebook interpreta

Open Air Trutnov
© facebook interpreta
Akce s neopakovatelnou atmosférou. Tak je označován dnes už kultovní trutnovský festival, který proběhne ve dnech 20. až 22. srpna. V místním amfiteátru se letos jako hlavní hvězdy představí letití hardrockoví harcovníci Motörhead. Jinak se však v Trutnově dramaturgicky tradičně sází na méně známé, o to však mnohdy zajímavější umělce. Mezi taková milá překvapení by mohlo letos patřit v Británii usazené pakistánsko-indické bubenické uskupení The Dhol Foundation nebo divoké ska kapely Skalariak, Panteon Rococo a Persiana Jones.

Kromě zahraničních hostů se představí i celá česká - a z části i slovenská - špička (Tata Bojs, Mig 21, Vypsaná fiXa, Vlasta Redl, Chiki liki tu-a). Největší pozornost však bude jistě věnována koncertům Pavola Hammela s kapelou Prúdy, energií překypujících Sunshine, superuskupení Kollerband, jednorázově obnovené Alice, řídce koncertujícího Karla Plíhala nebo Pepy Nose s Janem Krylem, jehož slavnějšímu bratru je letošní ročník věnován. Po bok legendárních vystoupení Felixe Holzmanna nebo Ivana Mládka by se mohla zařadit performance Jiřího Pechy, který vystoupí s kapelou Veselá bída.

Vedle hlavního pódia bude hudební produkce probíhat ještě na druhé scéně zasvěcené povětšinou "mladým a nadějným" (Khoiba, Imodium, Nierika) a tradičně též v Krušovickém stanu, který bude zasvěcen folku (Sestry Steinovy), legendárním písničkářům (Burian, Dědeček, Třešňák) a kapelám alternativního ražení (Psí vojáci, Pod černý vrch).

Kromě dokonalého hudebního vyžití bude pro návštěvníky připraven Hare Krishna Camp (Alternativní a meditativní scéna), hvězdárna, indiánský tábor a desítky stánků nejen s pochutinami ze všech koutů světa.

Více informací naleznete zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY