Okoř už se zase připravuje na kytary všech žánrů

30.07.2004 11:39 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Festival Okoř 2002 - Lenka Filipová
© Luboš Kreč / MusicServer.cz
Již pátý ročník festivalu Okoř se uskuteční 21. srpna. Na louce pod nádhernou siluetou hradu Okoř vystoupí řada známých osobností české scény, mezi nimi například skupina bratří Ebenů, Kollerband, Chinaski, Pražský výběr, Čechomor, Anna K., Lenka Filipová, Karel Plíhal a další.

Dramaturgie večera opět vychází z pravidel, která si pořadatelé stanovili již při prvním ročníku. Na pódiu v podhradí se potkají osobnosti folkové a rockové hudby. Program každého ročníku je jedinečný jak ve srovnání s minulými ročníky, tak s ostatními festivaly. Stejně jako loni organizátoři i letos mysleli na rodiny s dětmi, pro které bude připraven dětský koutek s programem a soutěžemi o zajímavé ceny. Večerem bude opět provázet moderátorka Šárka Kubelková. Část výtěžku bude podle tradice věnována na obnovu hradu Okoř.

Zatímco první ročník navštívily dva tisíce lidí, minulé ročníky se už v podhradí bavilo přes šest tisícovek diváků. Letos se očekává až 7000 lidí. Vstupenky budou stát v předprodeji 300,- Kč, na místě pak o padesát korun víc. Děti do 12 let a vozíčkáři mají vstup zdarma. Areál se otevře ve 14:30, samotný program začne ve 14 hodin a bude trvat až do půlnoci. Více informací a program najdete na www.petrinova.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY