Dobrý večer s Sheryl

23.02.2004 05:00 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

V krátké době potřetí (po písňové i klipové výběrovce "The Very Best Of") máme na musicserveru potěšení s Sheryl Crow, tentokrát v koncertním provedení. DVD se jmenuje "C'Mon America 2003", trvá dvě hodiny, nejsou na něm žádné bonusy a přečtete si o něm právě zde.
7/10

Sheryl Crow - C'Mon America 2003

Skladby: Steve McQueen, There Goes The Neighborhood, Riverwide, My Favorite Mistake, C'Mon, C'Mon, The First Cut Is The Deepest, Strong Enough, Redemption Day, If It Makes You Happy, A Change (Would Do You Good), Home, Weather Channel, Leaving Las Vegas, All I Wanna Do, Soak Up The Sun, Everyday Is A Winding Road, You're An Original, Let's Get Free, I Shall Believe, Safe And Sound, Rock And Roll
Celkový čas: cca 120 min.
Vydavatel: Universal
Po mírném rozčarování z DVD "The Very Best Of", jež utrpělo bídnou produkcí a nulovou bonusovou výpravou, zde máme to nejlepší od Sheryl Crow tentokrát v koncertním provedení na DVD "C'Mon America 2003". Dvě vystoupení v Ketteringu (Ohio) v červenci loňského roku se na disk podařilo přenést velmi dobře, ale opět bez nějakých dárečků navíc. V tom je "C'Mon America 2003" stejné jako jeho koncertní předchůdce "Rockin' The Globe Live", mimochodem jedno z prvních DVD recenzovaných na musicserveru (ale na rozdíl od nynějšího disku bylo opatřené zvukem i v DTS).

Už úvodní intro k písni "Steve McQueen", kdy se hukot motoru závodního vozu rozléhá ze všech kanálů reprosoustavy, jednoznačně ukazuje kvalitní zvuk nahrávky. Ten vyniká zejména v pomalých písních s jemnými aranžemi: "Weather Channel" lahodně plyne lehce opentlená countryovou kytarou a je chválou umně použitého bottlenecku. Totéž by se dalo říci i o "I Stall Believe", jež ovšem skončí překvapivým vzedmutím všech instrumentů.

Jistěže slyšíme i největší hity a nechybí jim správný rockový říz. Na první pohled to vypadá jako pohodový koncert v letním večerním amfiteátru někde v Ohiu (All I wanna do is have some fun), ale pár momentů sem vnáší neklid, stín do vší té radosti. O válce v Iráku se tady nehovoří přímo, nýbrž prostřednictvím písniček, které by jinak možná vůbec nezazněly - "Redemption Day", "Let's Get Free" a zejména "Safe And Sound". Ta je asi nejsilnější chvílí koncertu, skladba má mocný zvuk, Sheryl naléhavě zpívá a k tomu sledujeme působivou zadní projekci. Nakonec ale vše dopadne jako v pohádce. Závěrečný "Rock And Roll" od Led Zeppelin Sheryl báječně odzpívá a odtančí bosky na velkém černém křídle. Po celý večer byla ve výtečné formě (nemluvě o tom, jak jí to sluší), kapela jela jako švýcarské hodinky - pochvala patří zejména kytaristovi Timovi Smithovi, jenž Sheryl velmi pěkně doplňoval druhým hlasem.

O vydařeném zvuku již byla řeč a spokojeni můžeme být i s kamerou a střihem záznamu. Povedlo se též členění obrazu do dvou polí - kde je to na místě, sledujeme i obrázky z velkoplošné projekce, nikterak bombastické, ale velmi funkční. Škoda chybějících bonusů. Pouze skladba "Riverwide" se stala pozadím pro jakýsi dokumentární sestřih jednoho koncertního dne Sheryl a také před přídavkovými písněmi se s kamerou krátce podíváme za kapelou do zákulisí. Jak je u nás zvykem, za chybějící bonusy se strhávají body - pokud vám postačí jen výborný koncert, s "C'Mon America 2003" máte vyhráno.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY