Metallica se vrací na pódia

04.12.2003 20:01 - Luboš Kreč | foto: facebook interpreta

Metallica
© Niclas S / Metallica
Oficiálním důvodem přestávky vyhlášené na konci října bylo psychické vyčerpání a zranění bubeníka Larse Ulricha. Co stálo skutečně v pozadí, to si lze domýšlet. Částečné vysvětlení předestřel James Hetfield v rozhovoru s MTV: "Museli jsme se přeskupit. Bylo nad naše síly, když jsme cítili, že jsme uvnitř úplně vyčerpaní. Museli jsme také dát dohromady skoro celý štáb. Začalo to vypadat trochu nestabilně, takže jsme museli všechno zase scelit."

Metallica se dala dohromady a na jejím webu už visí rozpis prvních koncertů. Kvartet se holedbá, jak to pořádně rozjede v Evropě, ale česká zastávka na dosavadním seznamu chybí. Jelikož list ještě není kompletní, mohou tuzemští fandové stále doufat, že se podaří legendu do Prahy přivézt. Lépe na tom určitě budou v Jižní Americe, kde přišli o slíbené čtyři podzimní vystoupení. Těm Metallica slibuje opět samostatné turné a ještě více koncertů než původně.

Kromě koncertování se kapela upnula také ke klipům. V polovině ledna bude uveřejněn již třetí singl z desky "St. Anger" jménem "The Unnamed Feeling" s videem, v němž hraje Edward Furlong známý z "Terminátora 2". Zároveň se formaci dostane zvláštní pocty, když na festivalu nezávislého filmu Sundance bude promítán snímek "Some Kind Of Monster", který se natáčel přes dva a půl roku a zachycuje vznik aktuálního alba.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY