Jay Z to zabalí v listopadu

24.10.2003 10:24 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Jay Z
© facebook interpreta
Rapový velikán Jay Z už dlouho mluví o tom, že se natrvalo přestane věnovat hudbě (viz. náš článek). Jeho kariéra se uzavře letos koncem listopadu - po deseti letech na vrcholu a osmnácti milionech prodaných desek.

Poslední album se bude jmenovat "The Black Album" a Jay Z na ní slibuje temnější a undergroundovější zvuk. Jako hiphopový král si mohl dovolit pozvat do studia všechny nejdůležitější producenty hip hopu součanosti - od Timbalanda, Dr. Dre, The Neptunes až ke Kanye Westovi a Just Blaze. Jaké skladby nakonec na albu budou, stejně jako případní hosté, není zatím známo, protože Jay Z drží všechny informace pečlivě pod pokličkou. První promosingl je "What More Can I Say?". Jediná jistota je, že album vyjde alespoň v Americe 28. listopadu - tedy netradičně v pátek. Rozlučku doplní ve stejný den vydaná knižní autobiografie "The Black Book", raritní edice obuvi, kterou sám navrhl, a obří turné.

Jay Z se podle svých slov chce více věnovat své nahrávací společnosti Roc-a-Fella, mladým talentům a možná i herecké kariéře.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY