"Residue", druhý singl z novinky Kerryho Kinga ze Slayer, doprovází klip plný plamenů

30.04.2024 09:47 - Jiří V. Matýsek | foto: Vojta Florian / musicserver.cz

Vydání sólového debutu kytaristy Slayer Kerryho Kinga možná ve stínu oznámení návratu jeho domovské formace trochu zaniklo, nicméně stále platí. Album "From Hell I Rise" vyjde už za necelý měsíc (17. května, abychom byli přesní) a k ochutnání - a vychutnání - dal muzikant k dispozici již druhý singl.

K songu "Residue" navíc vznikl také videoklip, který je plný plamenů a dominantního pentagramu. "Moje hudba vždycky pracovala s ohněm," podotýká na konto ohnivého videa sám King. Poprvé se v něm navíc na jednom místě objevuje celá nová kapela. Přidal se k němu jeho spoluhráč ze Slayer, bubeník Paul Bostaph, vokalista Mark Oseguada z Death Angel, basák Kyle Sanders (Hellyeah) a druhý kytarista Phil Demmel (ex-Machine Head).

Už dříve ikonický hudebník, který pomáhal spoluvytvářet subžánr thrash metalu, prohlásil, že jeho album je možné považovat za pokračování Slayer. A čerstvá skladba mu dává za pravdu. Po intru v podobě dunících bubnů nastupují nabroušené riffy i intenzivní křičený Oseguadův vokál. "Residue" se celá nese ve specificky výhružném duchu. Píseň není zbytečně zběsilá, nechce posluchače udolat rychlostí, spíše připomíná rozjetý válec, který jen tak něco nezastaví.

Pro pořádek dodejme, že Kerry King přiveze nový materiál na festival Rock For People, kde zahraje v sobotu 15. června. Mezi další hvězdná jména letošního ročníku hradeckého hudebního maratonu patří Bring Me The Horizon, Avril Lavigne, Pendulum, The Prodigy nebo The Offspring.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY