Billie Eilish ohlásila novou desku. Až do vydání z ní prý neuslyšíme ani notu

09.04.2024 14:49 - Honza Balušek | foto: Marie Trávníčková / musicserver.cz

Po sérii kryptických obrázků a slov, které Billie Eilish zveřejňovala v minulých dnech na svých sociálních sítích (jeden z příspěvků dokonce ukazuje část názvu alba vytetovaného na jejím těle), nás zpěvačka přestala napínat. Novou studiovku pojmenovala "Hit Me Hard And Soft" a podělí se o ni s námi 17. května.

Billie Eilish - Hit Me Hard And Soft
© Interscope Records
Chystaná kolekce bude její celkově třetí, albovou dvojku "Happier Than Ever" vydala v roce 2021. Na obal novinky se Eilish nechala vyfotit pod vodou, bosá a klesající pod bílými dveřmi. Cover dokonce neobsahuje ani její jméno a název nahrávky.

Pokud se těšíte na jeden či více singlů ještě před zveřejněním celé desky, máte smůlu. Interpretka se totiž rozhodla jít zcela proti současnému proudu a před vydáním nevypustí ani jeden tón. Nebo alespoň žádnou celou skladbu. Ona a její bratr Finneas, s nímž novinku opět složila a nahrála, chtějí, aby "Hit Me Hard And Soft" fanoušci slyšeli a vnímali jako celek.

Nová řadovka vyjde samozřejmě i v několika formátech na vinylu, ty ale budou vyrobené z recyklovatelných materiálů. Jak se zpěvačka nedávno svěřila, chce být součástí řešení, nikoli problému. Proto se snaží o větší udržitelnost v hudebním průmyslu alespoň tímto způsobem.

Od vydání předchozího studiového materiálu přihodila hudebnice ještě EP "Guitar Songs", které obsahovalo skladby "TV" a "The 30th". Nejvíce vidět a slyšet ale byla balada "What Was I Made For?", kterou natočila na soundtrack k filmu "Barbie". Ta se stala velkým hitem a získala Grammy za Píseň roku a také ocenění za Nejlepší původní skladbu na Oscarech.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY