Dream Theater i s Mikem Portnoyem za bicími míří do Prahy. Slibují tříhodinovou show

08.04.2024 17:06 - Jiří V. Matýsek | foto: Tom Jajo Rozkovec / musicserver.cz

Návrat ztraceného syna - tak opětovný příchod bubeníka Mikea Portnoye do řad Dream Theater vnímali někteří fanoušci. Pro mnohé se do kapely opět vrátil ten energický a hlavní tvůrčí motor, který ji popoháněl kupředu, a na posledních albech, kde bubnoval Mike Magnini, citelně chyběl.

Nyní se, i s Portnoyem, formace vrací na cesty a nevynechá ani Prahu. Česká zastávka je v plánu na sobotu 2. listopadu v pražské Sportovní hale Fortuna na Výstavišti. Vstupenky se do prodeje v síti Ticketmaster a Ticketportal dostanou 12. dubna od 10:00.

Připravované turné připomene 40. výročí založení titánů progresivní muziky. Na celkem třiadvaceti zastávkách se formace představí v sestavě James LaBrie, John Myung, John Petrucci, Mike Portnoy a Jordan Rudess. Šňůra nese název "An Evening With Dream Theater" a po čtrnácti letech se stane prvním společným výjezdem ikonické sestavy, která má na svědomí například album "Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory".

"Toto turné bude pro nás všechny neuvěřitelně výjimečné! Každý koncert bude plný očekávání a nejrůznějších emocí. Nemůžeme se dočkat, až opět společně vstoupíme na pódium a na podzim se všemi zahájíme tuto historickou oslavu 40 let. Tohle je teprve začátek. V příštích měsících se s vámi podělíme o spoustu dalších vzrušujících novinek," uvádí muzikanti k nadcházejícím vstoupením.

Dream Theater slibují, že kromě klasických skladeb zazní v rámci tříhodinového koncertu i čerstvé novinky, na nichž kapela právě pracuje.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY