"cucflek na péru" - musicserver.cz">

Elektrïck Mann mají s Markétou Irglovou "Problém". Po spolupráci mají "cucflek na péru"

09.04.2024 19:56 - Hana Bukáčková | foto: se svolením Elektrïck Mann

Při poslechu a zhlédnutí novinky Elektrïck Mann jsem se musela upřímně smát. Geniální. Kdo by čekal kombinaci téhle svérázné partičky zrovna s Markétou Irglovou? Ona taková slušňačka a oni takoví divoši.

První zdání ale klame. Skupina a Irglová toho mají společného více, než by vás napadlo. Pojí je nejen rodné město (Valašské Meziříčí), ale také autor hudby Jiří Petřek, známý pod přezdívkou DJ Varle. Ten třeba na baskytaru doprovázel zpěvačku a Glena Hansarda na koncertech během humbuku kolem filmu "Once" a Oscara.

"Měl jsem techtle mechtle, klasickou aféru
Prozradil mě doma ten cucflek na péru
Dom dyry dyry dom dom - mám problém se dostat dom
Dom dyry dyry dom dom - kam pudu dneska dom."

Písnička je zábavnou a svéráznou výpovědí MC Mukase o životních peripetiích, chybách a hlavně o silném vztahu. Hlavní roli v ní hrají ženy, drogy a chlast. Klip text jen prohlubuje a doslovně zobrazuje. Nedočkáme se v něm ale hudebníků, nýbrž mapeťáckých loutek. V jejich podání sledujeme milostný trojúhelník plný lásky a kocoviny, zasazený do normálního prostředí.

"Skladba je o tom, jak se člověk může dostat do situace, kdy si uvědomí, že jeho život není úplně takový, jaký si představoval. Když jsem ji psal, myslel jsem na to, jak je důležité mít někoho, na koho se můžete spolehnout a kdo vás podrží, i když uděláte chybu," doznává MC Mukas.

Tvorba Elektrïck Mann je svérázná, mají svůj rukopis, který rozhodně nemusí sedět každému. A i když je tato píseň hudebně i textově docela vyklidněná, nebojte, o vulgarismy a slangové výrazy v ní není nouze.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY