Tereza Balonová nahrála svoji nejpopovější píseň. Do "Myšlenek" si pozvala Adama Ďuricu

05.04.2024 09:15 - David Böhm | foto: Ondřej Urbanec

Loňské album "Lampiony" Terezy Balonové ještě nestihlo ani vychladnout a nadaná písničkářka už přichází se zbrusu novou skladbou. Jde však o vcelku logický krok - je tomu jen pár dní, co si z O2 universa z Cen Anděl odnesla ocenění za Objev roku.

Novinka "Myšlenky" možná ze začátku, který obstarává pianová melodie, působí nenápadně. Postupně však díky smyčcům nabírá na síle až do velkolepého popového refrénu. Píseň svými vokály obohatil Adam Ďurica, což byl skvělý nápad - dvojici to perfektně ladí. A přitom Balonová song vytvořila poměrně rychle.

"Vznik písničky 'Myšlenky' je přesně ten případ tvorby, kdy máte pocit, že vše vzniká jakoby nahodile a samo. Napsala jsem ji v jeden březnový deštivý večer snad během hodiny. Ráno jsme ji natočili s mým producentem Martinem Ledvinou ve studiu a odpoledne jsme ji už posílali Adamovi do Bratislavy. Adam, který byl do duetu mojí první volbou, do dalšího dne dopsal svoji část textu. Jsem ráda, že bez váhání souhlasil. Do týdne měla píseň finální podobu," prozradila zpěvačka.

Doprovodný videoklip obstaral Ondřej Urbanec, který si v něm šikovně vyhrál s kontrasty. Zatímco záběry na Terezu jsou plné světla, ty s Adamem přinášejí tmavší barvy. Hudebníci ale nenatáčeli odděleně, jak by to místy mohlo vypadat, ale potkali se, jak ukazují třeba společné záběry ve vaně.

I když písnička a videoklip vznikly opravdu rychle, není to na výsledku poznat, naopak - jde o jeden z nejvýraznějších počinů této mladé umělkyně. Navnadit na její doposud největší koncert v pražském Lucerna Music Baru, který proběhne 13. května, se tak podařilo skvěle.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY