Imagine Dragons už jsou asi jen tři. Novou éru otevírají singlem "Eyes Closed"

05.04.2024 16:00 - Jaromír Koc | foto: Universal Music

To, že se kolem kapely Imagine Dragons něco děje, bylo jasné již několik týdnů. Skupina zcela vyčistila svůj Instagram a v první polovině března na něj zavěsila krátké video ze studia společně s instrumentálním kouskem písně. Následovaly hashtagy #eyesclosed, tajemné fotky frontmana Dana a nakonec i odpočítávání dnů. Nyní je konečně jasno.

Songem a videoklipem "Eyes Closed" formace z Nevady otevírá novou kapitolu své kariéry. Asi nejdůležitější informací je, že na nových promo fotkách chybí bubeník Daniel Platzman, naopak v krátkých klipech ze studia se za bicí posadil zpěvák Dan Reynolds. Některá média již před měsíci přinesla informaci o Platzmanových depresích, leč nikdo oficiálně zeštíhlené složení skupiny prozatím neohlásil.

"Poté, co jsem se na nějakou dobu stáhl do ústraní a trávil čas s rodinou a blízkými, jsem konečně pocítil touhu vrátit do studia, které mi původně přinášelo největší radost. Ale nyní s novým pohledem. Po více než deseti letech s kapelou svět vypadá v mnohém jinak, některé věci ale zůstanou vždy stejné. Právě nalezení správné rovnováhy mezi nostalgií a svěžím pohledem mi ve studiu přináší největší radost," popsal aktuální nahrávání frontman.

Velký posun lze vnímat i po hudební stránce. Novinka, která by měla být předzvěstí sedmé studiové desky, se pohybuje na hranici alternativy s aspekty rapu, elektroniky a rocku. Její dravost je opravdu nevídaná. Hutný elektronický beat, silně upravený zpěv a absence mainstreamového refrénu naznačují, že kapela už nemá potřebu tvořit pouze songy, které budou automaticky útočit na přední příčky hitparád.

Podobně nejasné jsou i indicie v klipu k novému singlu. Doporučujeme se na vizuál k "Eyes Closed" podívat vícekrát, vždy s nějakým časovým odstupem. Skalní fanoušci v něm totiž pokaždé najdou nový odkaz na to, co nás v souvislosti s Imagine Dragons čeká v následujících měsících.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY