Aurora v "Some Type Of Skin" tančí mezi manekýnami

01.04.2024 17:06 - Kateřina Spacek | foto: Honza Průša

Norská alt-popová zpěvačka Aurora Aksnes, která je známá jen pod svým křestním jménem, před pár dny fanouškům představila novou synthpopovou pecku s názvem "Some Type of Skin". Ta následuje po písničkách "Your Blood" a "The Conflict Of The Mind", které se všechny objeví na desce "What Happened To The Heart?". Na ni se můžeme těšit 7. června.

Velkolepá, životem prodchnutá skladba začíná jednoduše s pulzujícími syntezátory, které udržují rytmus pod hlasem éterické zpěvačky. Novinku doprovází videoklip, ve kterém interpretka tančí mezi manekýnami, aby do světa vykřičela slova jako: "My God! It's a lot | (I build some type of skin | I've got to build some type of skin)."

Aurora obsah nového songu popsala následovně: "Všichni mi vždycky říkali, že bych si měla vytvořit nějaký typ kůže. Vždy jsem příliš splývala se světem a nevěděla, kde končí on a začínám já. Tahle píseň křičí, že je to moc. A je to skvělé. Být člověkem je opravdu skvělé, i když je to víc, než kdokoli z nás zvládne."

Kromě nové desky se domácí fandové mohou těšit i na její další český koncert. Ten proběhne v sobotu 21. září 2024 v pražské Sportovní hale Fortuna. Půjde tedy o její dosud největší samostatné vystoupení v Česku.

Tracklist "What Happened To The Heart?" je následující: Echo of My Shadow. To Be Alright, Your Blood, The Conflict of the Mind, Some Type of Skin, The Essence, Early Lights, The Dark Dresses Lightly, A Soul With No King, Dreams, My Name, Do You Feel, Starvation, The Blade, My Body Is Not Mine, Invisible Wounds.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY