Kate Nash si v "Millions of Heartbeats" zahrála na podivnou Červenou Karkulku

02.04.2024 12:18 - Honza Balušek | foto: Alice Baxley

Kate Nash asi pro někoho může být has been, u které si možná po usilovném přemýšlení vzpomene na její průlomový hit "Foundations", britská písničkářka ale z hvězdných výšin pouze zamířila do spíše nezávislých hudebních vod. A třeba na musicserveru jsme jí věnovali téměř padesát článků. Tudíž je jasné, že na její novou desku, první po šesti letech od "Yesterday Was Forever", se určitě stále těší hodně fanoušků.

"9 Sad Symphonies" vyjde 21. června a zpěvačka na ni upozornila již dvěma skvělými singly. Slibuje, že novinková kolekce přinese "inspiraci starým hollywoodským leskem, vintage muzikály a neúnavnou snahou o krásu v chaotickém světě". Není se tedy třeba divit, že v obou zveřejněných skladbách zcela absentují (tvrdší) kytary a naopak se dočkáme úchvatných melodií, klavíru a spousty smyčců.

Zatímco první singl vyšel pouze jako audio, druhý disponuje zdařilým, i když jednoduchým vizuálem. Šestatřicetiletá interpretka se v instagramově čtvercovém formátu převlékla za (pravděpodobně!) poněkud přerostlou verzi Červené Karkulky a Sněhurky a v těchto kostýmech písničku odzpívala. Že se ale nejedná o žádnou pohádku, dokazují vztyčené prostředníčky v jedné pasáži klipu.

Kate Nash si ale za oba songy zaslouží zdvižené úplně jiné prsty, povedly se jí totiž na jedničku. Chystaná nahrávka by tak mohla přinést opravdu příjemné překvapení.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY