Neil Young se rozhodl vrátit svou hudbu na Spotify

16.03.2024 20:39 - Honza Balušek | foto: Rebecca Cabage

Neil Young oznámil svůj návrat na platformu Spotify. Kanadský hudebník z ní dříve odešel kvůli tomu, že zpřístupňovalo pořady od Joea Rogana, který si zval hosty, jejichž názory legendární písničkář považuje za kontroverzní a neetické. Muzikant sám je známý svým aktivismem, a tak se rozhodl bojkotovat Spotify až do chvíle, kdy bude obsah, který považuje za problematický, ze služby odstraněn.

To se sice nestalo, ale Roganovi u největší streamovací společnosti skončila exkluzivita a jeho podcasty jsou nyní dostupné i u Apple Music či Amazonu a dalších. Young se tak, i přes svou nechuť, rozhodl místo stažení své hudby i z jiných platforem ji na Spotify opět zpřístupnit. Radost z toho ale v žádném případě nemá, důvodem je i nízká technická kvalita streamované hudby.

"Mé rozhodnutí přichází v době, kdy hudební služby Apple a Amazon začaly poskytovat stejné podcasty s dezinformacemi, proti nimž jsem se postavil u Spotify. Nemohu jen tak opustit Apple a Amazon, jako jsem udělal u Spotify, protože by moje hudba měla velmi omezené možnosti streamování pro milovníky hudby vůbec. Tak jsem se vrátil na Spotify, s upřímnou nadějí, že se kvalita zvuku zlepší a lidé budou schopni slyšet a cítit veškerou hudbu tak, jak jsme ji udělali. Qobuz a Tidal, kde je moje hudba prezentována, jsou všechny ve vysokém rozlišení. Doufejme, že Spotify se obrátí k Hi Res jako odpovědi a poskytne všem hudbu ve vysokém rozlišení. Spotify, vy to dokážete!"

Kdy přesně se Youngova hudba na Spotify (i když podle něj pouze v mizerné technické kvalitě) zase objeví, není prozatím jasné, pravděpodobně to však bude spíše dříve než později.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY