Dvanáctá řadovka Hooverphonic "Fake is the New Dope" je na cestě

12.03.2024 13:22 - Dan Hájek | foto: Hooverphonic Records Belgium

Od vydání předchozí kolekce "Hidden Stories" uběhly téměř tři roky, Hooverphonic však v mezičase nelenili, hojně koncertovali a sem tam vypustili nějaký ten singl. Nejnovějším kouskem je track "Fake is the New Dope" v živé verzi, který avizuje stejnojmennou jarní novinku.

Čerstvý song je již čtvrtou návnadou, která navazuje na "Don't Think" (video níže), "Por Favor" a "And Then I Found You", na desce však bude překvapivě chybět dříve vydaná písnička "Mysterious". Hudebně prý máme očekávat pro ně typické zvukomalby na hraně zasněných instrumentací a čirých emocí, kdy se stírají hranice mezi realitou a umělostí.

Chystaná nahrávka, teprve druhá v pořadí po návratu Geike Arnaert do kapely, se zabývá zpochybněním povahy autenticity okolo nás, dále pak oslavuje krásu, která se nachází ve všem rafinovaném a hmatatelně opravdovém.

"Fake is the New Dope" belgických Hooverphonic se v obchodech s muzikou a na streamovacích platformách objeví v pátek 22. března. K poslechu bude tento tucet nových skladeb: Fake is the New Dope, A Guiding Star At Night, Don't Think, Somebody, The Best Day of Our Life, Por Favor, And Then I Found You, Heatwave, The Night is Long, I'm Not the Girl To Kill, Two Wrongs Right, The United States of Amnesia.

Pokud preferujete fyzické nosiče, můžete kromě cédéček vyhlížet také klasický černý nebo limitovaný čirý vinyl. Skupina taktéž plánuje klubové turné po Evropě, snad se brzy dočkáme nějakého termínu i u nás.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY