Megaphone s písní "Come Around" běhali v Žižkovském tunelu

05.03.2024 16:43 - Hana Bukáčková | foto: Radka Staňková

Pražská electropopová čtveřice Megaphone vydala na podzim EP "Digital Daydream", na němž odrážela chytlavé prvky indie-pop-rockové kultury. Jednou z pěti písní je i "Come Around", ke které nyní muzikanti natočili video.

Za skladbou stojí klávesista Honza Šimáček a zpěvák Bob Sláma. Ten ji popisuje slovy: "Song je hodně přímočarý, celkem rychlý a energický. To, že by měl být klip černobílý, jsem měl v hlavě hned od začátku a rychlost ve mně zas evokovala běh. Tyto dva nápady se perfektně potkaly s vizí fotografky a kameramanky Radky Staňkové. Ta k tomu dovymyslela kužel světla, na kterém stojí celý vizuál klipu. Zároveň přidala vztahovou linku, která vychází z textu, který je napůl 'lovey-dovey' a napůl ironický."

Ve snímku, který se částečně natáčel v Žižkovském tunelu, se tak potkávají melancholické obrazy plné pohledů a doteků se záběry na dva trošku směšně vypadající běžce, co se nikdy nepotkají.

Song mě baví dravostí a nakopávající energií, trochu z toho na mě vane nostalgie Sunshine, avšak ve slabší, méně úderné a méně progresivní vlně. Černobílý počin si vkusně hraje se světlem a působí artově.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY