Innersphere v roku Slunce odpočítávají dny do nové desky

27.02.2024 12:25 - Tisková zpráva | foto: Smile Music

Nejenže melodeathová kapela Innersphere odpočítává poslední dny do vydání alba "In the Shadow of the Sun", plzeňská čtveřice má zároveň i pořádně našlapaný kalendář, v němž krátce po skončení aktuálního společného turné s Welicoruss zamíří na několik koncertních zastávek do Finska.

"Je to hodně intenzivní období. Možná bych řekl poslední čtvrtrok, kdy vrcholila velká část příprav. Ta práce, čas a úsilí ale mají své plody, které určitou únavu taví v radost z toho, že postupně vycházely singly, dochází ke zrodu alba. Teď jsme přebírali fyzické nosiče a ten pocit, když máš novou desku prvně v ruce, je k nezaplacení," pochvaluje si frontman Míra Litomerický.

Pohled na koncertní kalendář Innersphere, jejíž merch i CD si můžete pořídit na shopu musicserveru, bere dech. V první polovině roku není moc víkendů, které by kapela hodlala trávit v teple domova. A přitom je tolik věcí, které je třeba pořešit: "Přes víkendy se de facto moc věcí vyřešit nedá, soustředíme se na koncerty. V týdnu se pak dohání resty a řeší další věci při práci. V poslední době to ale už přechází z té přípravné fáze do fáze, kdy se promuje a šíří album. Děláme rozhovory, připravujeme tiskové zprávy a hledáme kanály na šíření desky. Při tom neustále pokračuje řešení koncertů, ať jde o propagaci a organizaci těch blížících se, tak dobookování tour později v průběhu roku a 2025."

Nejen na domácí publikum mají Innersphere zacíleno, na část turné se kapela spojí s finskými As The Sun Fall. "V březnu jedeme na tour do Finska, přes Lotyšsko a Estonsko, takže na to se teď soustředíme více; logistika a organizace není otázka jednoho večera. Bylo nám nabídnuto jet do Finska na čtyři koncerty s As The Sun Fall, kteří hrají melodický death metal. Jsou věci, na které se neříká ne. Neváhali jsme a během pár minut jsme tour potvrzovali. Je to pro nás velká příležitost podívat se dál na sever, do evropské modly metalu a ještě s kapelou, se kterou by to mělo hudebně skvěle pasovat. Moc se na to těšíme, bude to skvělá zkušenost a rádi poznáme a zahrajeme pro místní publikum. Je super, že se nám po cestě povedlo sehnat ještě dva koncerty po vlastní ose v Rize (Lotyšsko) a Tallinnu (Estonsko)."

Letošní rok by Innersphere mohli nazvat Rokem Slunce - nové album nese název "In The Shadow Of The Sun" a první koncerty po vydání desky stráví ve společnosti As The Sun Falls. "Je to hodně pěkná náhoda, záměr v tom nebyl," vysvětluje Míra. "Asi jsme měli podobné myšlenky a díky společným vazbám na lidi se to dobře potkalo. Kluci z As The Sun Falls také chystají vydání nového alba "Kaamos", které vyjde 3. května 2024 u Theogonia Records a bude s tím spojené tour směrem do Evropy, tak můžeme doporučit návštěvu. Myslím, že je i pár věcí, které vidíme obě kapely podobně, tak se těším na zkušenosti z této tour."



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY