Plzeňský Metalfest odhalil kompletní program

24.02.2024 17:46 - Ondřej Hricko | foto: Masters Of Rock

Plzeňský metalový svátek Metalfest už má venku celý festivalový program. Třídenní oslava kovového žánru započne 31. května a potrvá tři dny. V tradičním areálu amfiteátru v blízkosti zoologické zahrady se objeví takové hvězdy jako Five Finger Death Punch, Dimmu Borgir nebo ve společném vystoupení bývalí členové Nightwish Tarja Turunen a Marko Hietala.

Kromě výše uvedených hvězd jednotlivých dnů se na akci představí s novými alby finská Sonata Arctica, která přiveze po pětiletém čekání novinku "Clear Cold Beyond", nebo němečtí Feuerschwanz, kteří kromě nové nahrávky "Warriors", obsahující převážně vlastní písně přezpívané do angličtiny, přijedou oslavit své dvacetileté působení na scéně. Očekává se velkolepá show plná ohňů.

Z těch méně známých jmen se do role černých koní mohou pasovat Němci Dominum, kteří na konci loňského roku vypustili debutovou desku "Hey Living People", kde představili třináct hororových příběhů. Ty přivezou do Plzně i se svou děsivou show. Dalším atraktivním jménem, které se přesunou od našich západních sousedů, jsou moderní rockeři April Art s výraznou červenovlasou zpěvačkou Lisou-Marií Watz.

Čerstvý materiál i novou sestavu představí brazilská dívčí partička Nervosa, která tak ukáže, v jaké formě se s novými členkami - Gabrielou Abud za bicími a Hel Pyre s baskytarou - nachází.

Vstupenky na festival jsou k dispozici na webu akce za aktuální předprodejní cenu 2 900 Kč.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY