Fotocrime a Kurvy Češi rozezní ve čtvrtek Kabinet Múz

06.12.2023 09:41 - Tisková zpráva | foto: Chris Colohan

Temná americká post-punková kapela Fotocrime se vrací 7. prosince do Kabinetu Múz s novým albem "Accelerated", které se opět nese na vlně toho nejlepšího dark-wave. Support zajistí divoká domácí parta Kurvy Češi, která doveze aktuální album "Šnečí med".

FOTOCRIME (USA)

Temný samet Fotocrime (na snímku) se vrací do Kabinetu s novým albem "Accelerated", které se opět nese na vlně toho nejlepšího dark-wave a post-punku. Chladnost synth zvuků s odkazem na německé EBM pionýry. Kapela stojí na zpěvákovi, skladateli, multiinstrumentalistovi a producentovi Ryanu Pattersonovi (ex-Coliseum). Sytý baryton, který jistí dvě legendy louisvillského undergroundu - kytarista Nick Thieneman (Young Widows, Fool’s Ghost) a baskytarista Will Allard (Aon Brasi, Xerxes). Fotocrime už potřetí do Brna dovezou chladné bicí automaty a vrstvené syntezátory. Jejich monochromatická jasnost elektronického zvuku se setkává s živelným post-punkem hnaným basou, zvonícími kytarami i nezaměnitelným Pattersonovým barytonem.

KURVY ČEŠI

Parta se svérázným názvem Kurvy Češi hraje ještě svéráznější speedy acid hardcore punk. Do Kabinetu se vrací s novou deskou "Šnečí med", kterou stejně jako album "We Are Family" vydali u labelu Stoned To Death Records. Kapelu tvoří prověřené postavy například z Vole, Láska a přátelství, Vlněna nebo Ghettoblaster.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY