7krát3 v "Gabrielovi" znovu oživuje dávnou skladbu Michala Horáčka a Hany Hegerové

05.12.2023 18:33 - Honza Balušek | foto: Benedikt Renč

Cesty ke vzniku písní jsou různé. Na jaře tohoto roku se Cirk La Putyka rozhodl zpracovat vybrané skladby z celoživotního díla Michala Horáčka v inscenaci nazvané "Horáček GEN XYZ". Písniček se chopili například Katarzia, Bára Poláková, Albert Romanutti, Ondřej Ruml, Naďa Válová, Vladimir 518 či 7krát3. A právě posledně jmenovaný svůj příspěvek nyní vyslal do světa i jako samostatný singl.

Štěpán Hebík si z Horáčkovy tvorby vybral song "Gabriel", který před téměř čtyřmi dekádami nazpívala Hana Hegerová. A proč zrovna tento? Hebík vysvětluje: "Hledal jsem v textech Michala takový, který časem možná trochu zapadl v zapomnění a který by ve své archaické podobě zněl new schoolově. V 'Gabrielovi' se mi líbí univerzální myšlenka toho, že se v těch nejjemnějších a nejobyčejnějších věcech, kterým zdaleka nevěnujeme pozornost, skrývá určitá forma božství. Myslím, že je to téma přínosné do dnešní doby, kdy veškerou naši pozornost soustředíme spíše na bizár nebo věci, které musejí být v zásadě jen výjimečné."

Píseň, kterou si můžete poslechnout níže (stejně jako původní verzi Hany Hegerové), 7krát3 určitě představí i živě na pražském koncertě se svým live bandem 25. ledna 2024 v pražském Lucerna Music Baru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY