Amanda Palmer v klipu "Little Island" děkuje Novozélanďanům za to, že ji za pandemie podrželi nad vodou

26.11.2023 08:53 - Kateřina Spacek | foto: Duncan Innes

Amanda Palmer, frontmanka punk-rockové kabaretní kapely The Dresden Dolls, je pověstná neuvěřitelně pronikavými a hluboce osobními tématy v celé své tvorbě. A potvrdí to jistě i aktuálně chystané EP "New Zealand Survival Songs". To bylo financováno 17 000 mecenáši, kteří podporují její neobvyklou, plně crowdfundingovou kariéru, a vyjde 11. ledna 2024.

Svérázná muzikantka v připravovaných skladbách přiznává strach a dezorientaci z výchovy svého potomka v cizí zemi během pandemie. "Stále jsem v šoku z toho, že jsem skončila na Aoteroi na Novém Zélandu - nečekaně - na více než dva roky svého života a že můj malý syn vyrůstal v cizí zemi, zatímco na planetě řádil covid," říká o posledních dvou letech.

Před pár dny svým fanouškům naservírovala hluboce osobní song "Little Island", duet s legendární kiwi hudebnicí Julií Deans z Fur Patrol. Amanda Palmer zde přemýšlí nad významem slova domov. Píseň samotná je upřímným milostným dopisem Novému Zélandu a lidem, kteří byli autorce v tak těžkém období po boku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY