Severals mají "dejavu" a prezentují jej v opulentním futuristickém klipu

26.11.2023 17:39 - Jiří V. Matýsek | foto: Se svolením kapely Severals

Plzeňští moderní metalcoristé Severals raketově vystřelili v loňském roce, když stihli vyslat do světa hned dvojici alb "Instant" a "Algorithm". Ani letos nezahálejí a po vydatném letním koncertování, které zahrnulo vystoupení na festivalech Rock For People v Hradci Králové nebo BasinFire Fest ve Spáleném Poříčí, se hlásí o slovo se zbrusu novou písní. "dejavu" zněla už na výše uvedených akcích a pokaždé dokázala publikum pořádně rozparádit.

Nyní ji kapela vydává také jako singl doplněný velmi povedeným videoklipem s neotřelým vizuálním zpracováním. Skladba vytváří specifický svět, v němž se propojuje technicky vyspělý metalcore s tvrdým technem a vytváří vysoce energický mix, který má drtivou sílu. Novinkou je použití francouzštiny, těchto vokálů se ujal baskytarista Ondřej. O produkci se postaral Vojtěch Pačesný, zatímco mix a mastering provedl australský producent Lance Prenc, jenž má za sebou spolupráci se skupinami jako Polaris, Alpha Wolf, Diamond Construct a Thornhill.

Doprovodné video je laděné do výrazně kontrastních odstínů červené a modré a v různých podobách se zabývá titulním pocitem déjà vu. Natočil ho frontman Severals Dominik a zhusta zde experimentuje nejen se zvukem, ale i s obrazem. Výsledkem je dílo, které se pohodlně může měřit se zahraniční produkcí.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY