The Gangnails a Mad Sin ve středu zboří Kabinet Múz

14.11.2023 08:22 - Tisková zpráva | foto: se svolením Mad Sin

Už ve středu 15. listopadu zahřmí v Kabinetu Múz kytary kapel Mad Sin a The Gangnails.

MAD SIN (DE)

Mad Sin (na snímku) se zrodili v roce 1987 z tvrdých pouličních bojů, těžkého pití a špinavého rockabilly/punkového podsvětí, které vzkvétalo ve východním Berlíně. Ani železná opona nedokázala zastavit šíření energie, která vytryskla z první inkarnace kapely Koefte, Stein a Holly. Tehdy se po hlavě vrhli na prosperující evropskou scénu psychobilly s jejich prvním plnohodnotným albem "Chills and Thrills". O 25 let a deset alb později se kapela rozrostla z rozzlobeného psychobilly tria hrajícího v zapadlých barech na plnohodnotnou multižánrovou obludnou monstrkapelu. Mad Sin aktuálně objíždí festivalová pódia, hledí davu přímo do očí stejně jako v roce 1987 a zároveň se stále stejně dychtivě vrhají do publika na klubových koncertech. Jako by se poslední čtvrtstoletí nikdy nestalo.

8. října vyšlo "25 Years - Still Mad", což je vůbec první DVD kapely. Tento CD/DVD set obsahuje jejich výroční show na jejich domovské berlínské scéně nahranou v roce 2010, rozhovory a dříve nezveřejněné vzácné záběry (od roku 1987 dále). Sada navíc obsahuje videoklipy z dřívějších singlů, dokument z turné, soukromé pásky a prezentaci fotografií. Stručně řečeno, "25 Years - Still Mad" je téměř kompletní audio-vizuální oslava vzestupu Mad Sin.

THE GANGNAILS

Kapela, která povstala z popela Crazy Wheels v roce 2000. Od prvního dne naházela do šejkru punk, rock'n'roll a rockabilly, řádně s tím zamíchala a servíruje nám silné delikátní kick ass koktejly, dámy po nich tají, muži po nich zmužní. The Gangnails jsou tuzemským nepřekonatelným originálem. A my se neskutečně těšíme na jejich brněnskou show.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY