Kurt Vile láká na nové EP lesním klipem "Another good year for the roses"

06.11.2023 08:52 - Kateřina Spacek | foto: Tom Gralish

Kurt Vile loni vydal své deváté album "Watch My Moves", které sklidilo velký úspěch. Pak se pustil do coververze skladby "Constant Repeat" od Charli XCX a taky hrál naživo s celou řadou hvězd.

A po roce plánuje další EP. Ponese název "Back to Moon Beach" a vyjde 17. listopadu. Současně s touto informací se pochlubil videoklipem k jednomu songu z chystané minikolekce. Jmenuje se "Another good year for the roses" a podílela se na něm hudebnice Cate Le Bon. Rozverná písnička trvá téměř šest minut a přerůstá až v psychedelický jam.

Ve videoklipu, který Kurt natočil společně s Drewem Saraccem, vystupují skvělí herci, jako je například Michael Shannon, Kevin Corrigan či David Wike. A kde na ně narazíte? Kde jinde než v lese, kde si muzikant rozhodl udělat sešn, aby se vydal spolu s hereckými kumpány do odlehlého baru.

Skladby na "Back To Moon Beach" Kurt Vile natáčel během posledních čtyř let. Ve studiu mu pomáhali třeba Chris Cohen, Stella Mozgawa z Warpaint a jeho zesnulý spoluhráč Rob Laasko. V tracklistu jsou také coververze písní "Must Be Santa" Boba Dylana a "Passenger Side" od kapely Wilco .

Na ípíčku "Back To Moon Beach" budou následující songy: Another good year for the roses, Touched somethin (caught a virus), Back to Moon Beach, Like a wounded bird trying to fly, Blues come for some, Tom Petty’s Gone (But Tell Him I Asked for Him), Must Be Santa, Passenger Side, Cool Water (Single Mix).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY