Lo Moon v klipu "Evidence" obhajují mladistvé lásky

31.10.2023 18:55 - Dan Hájek | foto: Michael Schmelling

Vypadá to, že následovníka velmi povedené desky "A Modern Life" bychom se mohli dočkat již příští rok. Aktuálně Lo Moon vysílají prvotní ochutnávku ze zatím nepojmenované nahrávky. Tou se stala členitá kompozice "Evidence". Koresponduje s typickým zasněným rukopisem a odkazem na legendu Talk Talk.

"Sama píseň zkoumá nevinnost mladistvých lásek a cestu k nim, kterou jsme si všichni prošli, abychom se stali mnohem lepšími partnery a emocionálně dostupnějšími lidmi. Někdy to zabere nějaký ten čas. To, že jsem se ohlédl za tím, kým jsem byl jako dospívající, mi pomohlo uvědomit si, kým jsem se ve své dospělosti stal. Jakýsi oblouk vztahů nás může nemálo naučit o tom, kdo skutečně jsme, i když může být docela o nervy to zkoumat," přibližuje autor a leader v jedné osobě Matthew Lowell.

"Evidence" tak začíná velmi nenápadně. Na ploše necelých sedmi minut proměňuje svou razantnost a naléhavost všech těch emocionálních nástrah v bohaté zvukové koláži.

Doprovodné video vzniklo v režii tvůrčí trojice Saoli Nash, Haley Kreofsky a Warren Fu, jež tento mladistvý monument převedla do spojovací linie reality a minulosti. Byl k tomu využit i stařičký formát 4:3 či pošpinění obrazového záznamu. Nově natočené koncertní střípky jsou zde propojeny s dobovými videosekvencemi z domácího archivu. Vznikla tak křehká podívaná, která koresponduje s poselstvím písně.

Kromě aktivit s natáčením třetí řadovky se Lo Moon objevují i na koncertních pódiích. Za sebou mají třeba rezidenci v klubovém prostoru Zebulon v Los Angeles, kam se stavilo hned několik hostů včetně Lauren Mayberry z kapely CHVRCHES nebo Curta Smitha z nezapomenutelných Tears For Fears. Právě živý záznam "Everybody Wants To Rule The World" posledně jmenovaných si můžete prohlédnout dole.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY